4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

O imama soruşturma

İMAMA SORUŞTURMA

Edirne Müftülüğü, Şerbettar Köyünde öldürülen 8 yaşındaki Hasret Karakoç'un cenaze töreninde "böyle caniler Edirne meydanında öldürülmeli" diyen ve yakınlarına gösterilmek üzere kefeni açılan Hasret'in yüzünü cep telefonu ile çeken imam Eşref Sevilmiş hakkında soruşturma başlattı.

Hunharca katledilen ve katilleri tutuklanan minik Hasret'in cenaze törenine damgasını vuran köy imamı hakkında soruşturma başlatıldı. Dün, Karakoç ailesinin evinin önünde düzenlenen cenaze töreninde, ailenin isteği üzerine köy imamı Eşref Sevimli, tabutun içinde kefene sarılı olan Hasret'in yüzünü açmış ve ailesine göstermişti. Burada imam Sevimli ile bazı vatandaşlar, cep telefonları ile Hasret'in yüzünü görüntüledi.

Cenaze töreninde birde konuşma yapan imam Eşref Sevilmiş, cemaate, "Toplumda yaşadığımız müddetçe dinimizden ne kadar uzaklaşıyorsak, yaptığımız hareketlerimiz ve kötülüklerde o kadar aşırılık meydana geliyor. Bu yavruya kıyıp ta bu hale sokanların cezası ne olabilir. Her birinize sorsak, her biriniz lime lime ederiz. Ama dinin emirleri ile emredilse, Edirne meydanında öyle bir kişi öldürülse, acaba bu ülkede kaç tane cani meydana çıkar, çıkamaz. Ama kanunlarımız veya insan haklarıdır, bağımsızlık dır,

demokrasidir diye herkes canilerin yanında olursa, onlar o hakların arkasında sığınırsa, bizlerde, biz olmasa da ülkemizde birilerine böyle ateş düşer ve ağlar" demişti.

Televizyonların haber bültenlerinde imam Sevimli'nin Hasret'in cansız yüzünü cep telefonu ile görüntülemesi ve yaptığı konuşması yer alınca Edirne Müftülüğü'nü harekete geçti. Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, bu konuşma ve ortaya çıkan görüntü nedeniyle köy imamı hakkında idari soruşturma başlattı.

İMAMA SORUŞTURMA
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2011 Cuma 17:11:00
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 17:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?