3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Obama'ya Türk bayraklı badem ezmesi

Edirneli işadamı Arif Meriç, 20 Ocak'ta görevi devralacak olan ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama'ya, Sveti George Kilisesi Rahibi aracılığıyla Türk bayrağı motifli badem ezmesi ve her derde deva Deva-i Misk Helvası gönderiyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni Başkanı Barack Obama'nın da katılacağı 57. Ulusal Dua Kahvaltısı'na davet edilen Edirne'de bulunan Bulgar Sveti George Kilisesi Rahibi Alexander Çıkırık, Arslanzade Şekerleme sahibi Arif Meriç tarafından hazırlanan Türk Bayrağı görünümlü badem ezmesi ile deva- i misk helvasını Başkan Obama'ya vermek üzere beraberinde götürecek.

Başkan Obama'ya Edirne'ye özgü tatlılar göndererek, Edirne'deki barış ve kardeşlik ortamını tüm dünyaya duyurmak istediğini belirten Arif Meriç, dünyada yaşanan savaşların da son bulması gerektiğini söyledi.

Meriç, "Başkan Obama görevi devraldıktan sonra güç ve kuvvete ihtiyaç duyacak. Göndereceğim tatlılarla hem Obama'ya destek olmak hem de Edirne`deki kardeşlik ortamına dikkat çekmek istedim. Bakın biz burada hep birlikte kardeşçe omuz omuza yaşıyoruz. Bütün Dünya'nın sıkıntı çektiği bir dönemdeyiz, sıkıntılar o kadar acı çekerken, bizde tatlı olan bademezmemizi ay yıldızlı bayrağımızla süsledik ve beyefendi aracılığıyla Obama'ya vermek istiyoruz" dedi.

Edirne'de bulunan Sveti George Papazı Alexander Çıkırık da Edirne'ye küçük bir katkı yapmaktan mutlu olacağını belirterek, "Hediyeleri götürmekten mutlu olacağız. Bundan bir yıl önce Bulgar asıllı ve ABD'de yaşayan bir aile tesadüfen Edirne'ye geldi. Buraya gelip kiliseyi de ziyaret ettiler, tanıştık ve çok mutlu oldular. ABD'ye döndükten sonra burada nasıl beraber kardeşçe yaşadıklarımı anlatmışlar. Ondan sonra davetiye gönderdiler. Oranın bir adetine göre yeni seçilen Başkan tanışma kahvaltısı veriyormuş, orada bir araya geleceğiz, hediyelerimizi vereceğiz. Edirne'ye özgü bir hediye götürmekten de ayrıca mutluluk duyacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 12:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?