9
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Öğrenci yurdu sular altında

Sağanak yağışlar ve Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açması nedeniyle taşan Meriç ve Tunca nehrinin tam ortasında bulunan özel bir öğrenci yurdu sular altında kaldı. Öğrenciler suların içine girerek ve duvarlar üzerinde yürüyerek, yurda ulaşmaya çalıştı. 

Okul dönüşü yurda girmek isteyen öğrenciler suların içine girerek ve duvarların üzerlerinden yürüyerek yurda ulaşmaya çalıştı. Aşırı su nedeniyle yurda ulaşamayan öğrenci ikinci kez sulara girerek geri dönmek zorunda kaldı. Yurdun yetkilileri ise Valiliğin tüm uyarılarına rağmen yurdu terk etmedi. Yurdun içinde mahsur kalan yetkililerin kendi istekleri ile kaldığı ve yardım talebinde bulunmadıkları öğrenildi. Sular altında kalan yollardan geçmeye çalışan bazı vatandaşlar ise zor anlar yaşadı. Suların içine konulan taşlara basarak karşıdan karşıya geçmeye çalışan vatandaş ayağı kayarak sulara düştü. 

Bu arada, Meriç ve Tunca nehirlerinin debisi artmaya devam ediyor. Meriç Nehri'nin debisi bin 400 metreküp/saniyeye kadar çıktı. Tunca Nehri'nin debisi ise 180 metreküp/saniye olarak ölçüldü. Bulgaristan'daki barajlardan bırakılan suların geç saatlerde Edirne'ye ulaşması bekleniyor. Taşkınlara karşı, Sivil Savunma, Jandarma, Belediye, Özel İdare, DSİ ekipleri ile kurtarma ekipleri hazır halde bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 18:53:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?