4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Öğrencilerden davullu zurnalı eylem

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN DAVULLU ZURNALI EYLEM

Trakya Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrenciler şehir içi ve üniversite içinde yaşanan ulaşım sıkıntısına dikkat çekmek için davullu ve zurnalı eylem yaptı. Kendi aralarında topladıkları parayla davul ve zurna kiralayan öğrenciler, ellerindeki tencere kapaklarına kaşıkla vurarak "Onun arabası var" şarkısını söyleyip, Rektör Prof. Dr. Enver Duran'ı kendilerine sahip çıkmaya davet etti.

2 hafta önce Edirne Belediye Başkanlığı, Bölge İdare Mahkemesi'nin verdiği kararla kentin birçok bölümüne yolcu taşıyan Tek Araç ile Aktarmasız Ulaşım Kooperatifi'nin sözleşmesini iptal etti. Bunun üzerine üniversite öğrencileri, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'ne gitmekte zorluk çekmeye başladı. Trakya Üniversitesi Rektörlüğü ise Balkan Yerleşkesi'ne yolcu taşıyan minibüslerin kampüs içinde belirli bir noktaya kadar yolcu bırakmasına izin verdi. Kampüsün son noktasında bulunan Fen Edebiyat Fakültesi ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri ise fakültelerine gitmekte zorluk çektiklerini öne sürerek eylem kararı aldı.

Kendi aralarında topladıkları para ile davul ve zurnacı tutan öğrenciler, evlerinden ise çelik tencere kapakları ve kaşıkları yanlarına aldıl. Daha sonra Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanan çok sayıda öğrenci ulaşım haklarının engellendiğini savunarak Edirne Belediyesi ve Trakya Üniversitesi Rektörlüğü'nü protesto etti. Ellerinde "O'nun arabası var, bizim otobüsümüz bile yok' yazan büyük bir döviz açan öğrenciler, daha sonra davul ve zurna eşliğinde Mustafa Sandal'ın "Onun arabası var" şarkısını söyleyip, ellerindeki tencere kapağına kaşıkla vurarak şarkıya eşlik etti. "Rektöre Audi, öğrenci yayan", "Ücretsiz ulaşım istiyoruz", "Ulaşım hakkımız engellenemez" yazan dövizlerle yürüyüşe geçen öğrencileri üniversitenin özel güvenlikleri ve polis ekipleri de takip etti. Fen Edebiyat Fakültesi'ne geçişi sağlayan yolu trafiğe kapatarak yürüyüşlerini sürdüren öğrenciler, sloganlar attılar ve Rektör Prof. Dr. Enver Duran'ın kendilerine sahip çıkmasını istedi.

Öğrenciler adına konuşan Fen Edebiyat Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Gamze Daşdan, "Yıllardır harç, beslenme ve zorla alınan bağışlarla karşı karşıya kalan biz öğrenciler için yeni bir sorun daha ortaya çıktı, ulaşım. Bizlere hiç sorulmadan üniversite yönetiminin aldığı kararla minibüsler artık fakültemize kadar giremiyor. Şehir içi ulaşımı yapan minibüslerde mahkeme kararı ile durdurulunca binlerce öğrenci mağdur oldu. Ulaşım sisteminin çökmesiyle balkan yerleşkesine ulaşmak saatler alıyor. Edirne Belediyesi, Valilik ve 30 bin öğrenci,akademisyen ve çalışanı ile övünen ancak onları yollarda sürünmeye mahkum eden üniversitemiz rektörü Enver Duran'ı bu işi acilen çözmesi için göreve çağırıyoruz. Üniversite yönetimi tarafından ulaşım hakkımıza yapılan gasp sonucu derslerimize yetişemezken,bir de bu mahkeme kararı ile saatlerce duraklarda bekliyoruz. Eğer üniversite yönetimi ve Edirne Belediyesi bu sorunlara duyarsız kalmaya devam ederse, bundan sonraki tercihimiz derslere girmemek yönünde olacaktır" dedi.

Öğrenciler, yapılan basın açıklamasını ardından olaysız şekilde dağıldı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN DAVULLU ZURNALI EYLEM
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN DAVULLU ZURNALI EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 15:59:05
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 16:55:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?