3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Öğrencilerin kayak keyfi

Edirne'de iki gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle araçlar rampalardan çıkmakta zorlanırken, karın tadını çıkaran üniversite öğrencileri poşet üzerinde kayak yaptı.

Edirne'nin yüksek kesimlerinden Şahin tepesinde bir rampayı kendilerine pist olarak seçen öğrenciler poşetler üzerine ikişerli üçerli gruplar halinde kayak yaptı. Kayak yaparken çılgınca eğlenen öğrencilerden bazıları 100 metrelik pistin sonunda bazen yerlerde yuvarlandı, bazen de ayakta durmakta zorlandı.

Edirne'ye uzun zamandır kar yağmadığını belirten öğrenciler, "Kar yağdığını görünce buraya geldik baktık herkes kayıyor şansımızı deneyelim dedik. Çok geç oldu, eve gidip uyumaktansa burada kaymayı tercih ettik, çok eğlenceli. Kayak takımı olarak poşetleri kullanıyoruz" dedi.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar poşetler üzerinde kayan öğrenciler ve bazı aileler daha sonra Barış parkındaki bank üzerine kardan 'anne figürü' yaptılar. Bazıları ise kar altında parkta bulunan spor aletlerinde spor yaptılar.

Kar yağışının hafif şekilde devam ettiği Edirne'de kapalı köy yolu bulunmazken karayolu, belediye ve özel idare ekipleri yolları açık tutabilmek için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına sabaha kadar devam ettiler. Meteoroloji yetkilileri ise şehirde en yüksek hava sıcaklığının 1 derece, en düşük ise -4 derece olarak gerçekleştiğini ve kar yağışı beklenmediğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 12:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?