20
Nisan
2024
Cumartesi
EDİRNE

Öğrencilerin uçurtma keyfi

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği, Edirne Belediye Başkanlığı'nın desteğiyle bir 'Uçurtma Şenliği' düzenledi.

Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nda okuyan öğrencilerin de destek verdiği şenlikte öğrenciler doyasıya eğlendi. Edirne merkezde eğitim veren Mimarsinan Ortaokulu, Ferah Ortaokulu, 50'inci Yıl Ortaokulu ve Fevzipaşa İlkokulu'nda öğrenim gören yaklaşık 100 öğrenci, Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği öncülüğünde düzenlenen Uçurtma Şenliği'nde unutamayacakları bir gün geçirdi. Demirhanlı Köyü Merası'nda yapılan etkinlikte öğrenciler, uçurtmalarını, gökyüzünde uçurmanın keyfini sürdü. 

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, konuyla ilgili yatığı açıklamada, şehir merkezinde boş alan bulamadıkları için etkinliklerini Demirhanlı Köyü'nde yaptıklarını belirtti. "Çocuklarımız bir gün de olsa uçurtma heyecanını ve mutluluğu yaşasın istedik" diyen Şallıi açıklamasında şu ifadele yer verdi:

"Derneğimiz insan odaklı çalışmalar gerçekleştirdiğinden hedef kitlemiz çocuklarımız ve gençlerimizdir. Onlara sahip çıkmalıyız. 'Çocuklarımız ve gençlerimiz yarınlarımızın geleceği' anlayışı içinde hareket edip onların; devletine, bayrağına, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olmasını istiyoruz. Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği, Yaşadığımız ülkede kimsenin etnik kimliğine dinine bakmaksızın hepimiz kardeşiz anlayışı içinde çalışmalar yapmaktayız. Gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerinde bizleri her zaman destekleyen Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu'na teşekkür ediyoruz."

Yaklaşık iki saat boyunca uçurtma uçuran öğrenciler daha sonra piknik yaparak etkinliği sonlandırdı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2013 Çarşamba 18:23:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?