4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Öğrencisinin parmağını kırdı

EDİRNE'DE ÖĞRENCİSİNİN PARMAĞINI KIRDIĞI İDDİA EDİLEN ÖĞRETMENE SORUŞTURMA

Edirne Trakya Birlik İlköğretim Okulu 6. sınıfta eğitim gören Berent Elibol'un Ailesi, Türkçe öğretmeni F.B.'nin, derste gürültü yaptığı gerekçesiyle çocuklarına dayak attığı ve sağ el serçe parmağını kırdığını iddia ederek şikayetçi oldu. Olay üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen hakkında idari soruşturma başlattı.

Olay, dün 1'inci Murat Mahallesi'ndeki Trakya Birlik İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Öğlen arasından sonraki Türkçe dersinde, sınıftaki bazı öğrenciler gürültü yaptı. Öğrencilere sinirlenen 30 yıllık Türkçe öğretmeni F.B., gürültünün kaynağının Berent Elibol olduğunu düşünerek, onu yanına çağırdı. Öğretmen F.B. iddiaya göre, önce bağırdığı Berent Elibol'un sağ elini tutup, ters çevirip, sıraya doğru çarptırdı. Okul çıkışında eve giden Elibol durumu ailesine anlattı. Ailesi tarafından Edirne Devlet Hastanesi'ne götürülen Berent'in sağ el serçe parmağının kırıldığı tespit edildi. Berent Elibol'un sağ eli alçıya alındı.

Bunun üzerine dede Atilla Saraç, bu sabah okula geldi ve Okul Müdürü Rasim Koruyan'a öğretmen F.B.'den şikayetçi olduklarını söyledi. Okul yönetimi konuyu Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirince öğretmen hakkında idari soruşturma başlatıldı. Ayrıca ailenin, öğretmen hakkında savcılığa da şikayette bulunacağı öğrenildi.

Atilla Saraç, "Sınıfın arka bölümündeki bazı öğrenciler gürültü yapmış. Bunun üzerine torunumu çağırıp, bileğini bükmüş. Sonra torunum eve geldi ve eli şişince annesi de hastaneye götürdü. Kırık olduğu tespit edildi ve eli alçıya alındı. Babası il dışında görevli olduğu için ben gelip şikayetçi oldum. Öğretmenle konuşmak istedik dünden beri okulda yokmuş. Daha önce aynı öğretmenin başka olayları da varmış. Hatta öğrenciler ağır küfürler ediyormuş" dedi.

Aynı okulda eğitim gören bazı öğrenciler, öğretmenleri F.B.'nin yıllardır derslerine girdiğini ancak böyle bir olaya şahit olmadıklarını söylediler. Okula gelmeyen F.B.'nin, meslektaşlarına olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğunu söylediği öğrenilirken, soruşturma sürüyor.

EDİRNE'DE ÖĞRENCİSİNİN PARMAĞINI KIRDIĞI İDDİA EDİLEN ÖĞRETMENE SORUŞTURMA
EDİRNE'DE ÖĞRENCİSİNİN PARMAĞINI KIRDIĞI İDDİA EDİLEN ÖĞRETMENE SORUŞTURMA
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2011 Perşembe 14:28:05
Güncelleme :14 Nisan 2011 Perşembe 16:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sare cömert IP: 78.183.78.xxx Tarih : 15.04.2011 23:34:59

öğretmenimizin iyi tanıyorum. aynı camiada olduğumuz için az çok birbirimizi biliriz psikolojik sorunları olan bir şahıs dolayısıyla bu tarz şiddet eğilimlerinin olmasıda çok normal. çocuğumuza geçmiş olsun ama bu öğretmenlerin durumlarının yıllardır bilinmesine rağmen göreve devam etmesi bu sonucu doğurdu malesef. meslektaşım bile demek istemediğim bu insanlardan malesef aramızda bolca var