1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

OKS'nin şampiyonu bu yıl da Edirne

Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı'nda (OKS) en başarılı il Edirne olurken, İl Milli Eğitim Müdürü Hulusi Beşiroğlu, bunun bekledikleri bir sonuç olduğunu söyledi. Son 2 yıldır birinciliği elinde tutan Edirne, Ortaöğretim Kurumları Seçme Sınavı'nda bu yıl da birinciliği kaptırmadı.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hulusi Beşiroğlu, Türkiye genelinde 795 bin öğrencinin katıldığı bu sınavlara Edirne'den de 4 bin 267 öğrencinin katıldığını kaydetti. Sonuçları açıklayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten Edirne'nin en başarılı il olduğunu öğrendiğini ifade eden Beşiroğlu, "Bu son derece sevindirici bir olay. Burada önemli olan bu sınavdaki başarının nihai hedef olan üniversite sınav sonuçlarına yansımasıdır. Temel hedef bu" dedi.

Sonucun bir ekip meselesi olduğuna işaret eden Milli Eğitim Müdürü Beşiroğlu, "Israrla üzerinde durduğumuz okul, çevre ve aile koordinasyonu işbirliğinin sağlanması son derece önemli bir olay. Buna en güzel örnek de bu sınavın sonuçlarıdır. Biz böyle bir derece bekliyorduk. Geçen yıllarda da derece almıştık. Başarırın elde edilmesi kadar devam ettirilmesi de çok önemlidir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2005 Pazartesi 16:34:42
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 13:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?