3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Okul önlerine hız kesici

Halk arasında atlambaç olarak bilinen kauçuk kasis, İl Trafik Komisyonu kararıyla tüm okul önlerinde uygulanacak. İlk kasisler Cumhuriyet ve 75.Yıl ilköğretim okulları önlerine Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından monte edildi. 

Talatpaşa Asfaltı'nın Ayeşkadın Camii durağındaki yaya geçidine konan kauçuk kasislerden sonra İl Trafik Komisyonu kentteki tüm okulların önüne konması kararını aldı. Bu karar gereği okul önlerindeki çalışma Cumhuriyet ve 75. Yıl ilköğretim okulları ile start aldı. Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, her iki okulun önündeki yola araçların hızını kesen kauçuk kasisleri monte etti. Araçların hızını keserek çocukların can güvenliğini sağlamayı amaçlayan uygulama için ekipler diğer okulların önüne de kauçuk kasisleri monte edecek.
Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdür Vekili Aydın Esendemir, uygulamanın İl Trafik Komisyonu kararı doğrultusunda Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Esendemir, geçtiğimiz Ekim ayında Talatpaşa Asfaltı üzerinde Ayşekadın Camii önündeki yaya geçidinin bulunduğu yol üzerine yapılan kauçuk kasisler sayesinde hiç kazanın meydana gelmemesinin sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Esendemir, "Trafik Komisyonu kararıyla Ayşekadın Camii durağı önündeki yola yapılan kauçuk kasis uygulamasının olumlu sonuçlarını gördük. Edirne Emniyet Müdürlüğü'nden aldığımız kaza tutanaklarına göre uygulamadan önce 100'ün üzerinde kaza meydana gelmiş. Bu kazalarda 4 - 5 vatandaşımız hayatını kaybederken, 80 civarında da maddi hasarlı kaza yaşanmış. Kauçuk kasisler konduktan sonra ise Hiçbir kaza olayının yaşanmadığını gözlemledik. İl Trafik Kosimyonu kararıyla tüm okulların önüne kauçuk kasisleri Belediye Ulaşmı Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri monte edecek ve uygulama kapsamında Cumhuriyet ve 75. Yıl İlköğretim Okulları'nın önüne kauçuk kasisler monte edildi. Amaç, araçların hızını düşürüp çocukların can güvenliğini sağlamak. Ayşekadın Camii durağı önüne monte edilen kauçuk kasisler monte edildiğinden bu yana hiç kaza olmadı ve bu sevindirici bir gelişme" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 17:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?