1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Okullara oksijen deposu

Edirne Belediyesi, okulların bahçelerine oturma bankları koyup, fidan dikimi yapıyor. Eğitim yuvalarının bahçelerinde oksijen deposu yarattıklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, “Çocuklarımızı çok seviyoruz” dedi.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce yapılan 135 adet oturma bankı, merkezdeki okulların bahçelerine monte edilmeye başlandı. Ayrıca her okula 5’er adet de sedir fidanı dikimi yapılıyor.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, söz verdikleri gibi eğitim yuvalarına gereken desteği vereceklerini, geçen yaz aylarında okul bahçelerine asfalt atıldığını, şimdi de her okula oturma bankları ve fidan dikimi yapılmaya başlandığını söyledi.

Okul bahçelerine ekilen fidanlarla bu mekanları oksijen deposu haline getireceklerini kaydeden Sedefçi, ilk etapta merkezde Anadolu Kız Meslek Lisesi, Fevzipaşa, Yusufhoca, Mimar Sinan ve Gazi İlköğretim okullarının bahçelerine 5’er adet bank ve 5’er adet sedir fidanı verildiğini belirtti.

Hafta sonuna kadar tüm okullarda bu işlemin tamamlanacağını söyleyen Sedefçi, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyelerinde yaptığımız 135 adet oturma bankını okullarımızın bahçelerine monte ediyoruz. Ayrıca 5’er adet de sedir fidanı veriyoruz. Sedir ağacı her mevsim yeşilliğini koruyan, çabuk gelişen, bakımı kolay olan ve önemli miktarda çevreye oksijen yaratan bir yapıya sahip olduğu için bunu seçtik. Şimdi okul bahçelerimiz oksijen deposu haline gelecek. Okul yöneticileri ve öğrencilerimizden tek istediğimiz ise bankları ve fidanları korumaları” dedi.

Bu arada ilk gün yapılan uygulama, okullardaki idareciler tarafından memnuniyetle, öğrenciler tarafından da sevinçle karşılandı. Yusuf Hoca İlköğretim Okulu Müdürü Recep Çolak, belediyenin bu uygulamasından dolayı Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’ye teşekkür ederek, “Bank ihtiyacımız vardı. Belediye bu imkanı bize sağladı. Fidanlarımızı da büyük bir özenle koruyacağız” dedi. Fevzipaşa İlköğretim Okulu Müdürü Göksel Çiçekçi de, belediyenin hizmetlerini okullara kadar ulaştırmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Belediye ekiplerinin çalışmasını sevinç ve merakla izleyen öğrenciler de okul bahçelerine konan bankların sağlıkları açısından iyi bir hizmet olduğunu belirterek, “Önceden bahçede oturma yerlerimiz yoktu. Şimdi banklarda dinleneceğiz. Bahçelerimize dikilen fidanları da koruyup özenle bakacağız” dediler.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 11:50:26
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 17:43:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?