4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Olaylı ulaşım zammı protestosu

EDİRNE'DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YOL KESİP POLİSLE TARTIŞTI

Edirne Belediyesi tarafından şehiriçi ulaşıma yapılan yüzde 33'lük zammı protesto ederek yol kapatan üniversite öğrencileri, polisin tepkisiyle karşılaştı. Grubun etrafını saran polis ve öğrenciler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Yürüyüşlerine izin verilmeyen öğrenciler, polis kordonu altında halay çekerek, uzun eşek oynadı.

Edirne Belediye Meclisi, 2 Şubat'ta yapılan toplantıda ulaşım ücretlerine yüzde 33 oranında zam yaptı. Geçen hafta Edirne Belediyesi önünde oturma eylemi yapan üniversite öğrencileri, bugün ise Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'ndeki Fen Fakültesi önünde tekrar eylem kararı aldı. Burada toplanan yaklaşık 500 öğrenci, Edirne Belediye Başkanına tepki gösterdi. Bu sırada üniversitenin güvenlik görevlileri, olası bir olaya karşı yolcu taşımacılığı yapan minibüsleri yerleşke içine almadı.

Sloganlar atan öğrenciler ellerindeki dövizlerle yürüyüşe geçtiler. Yerleşkeye çıkan yolu trafiğe kapatan öğrenciler, yaptıkları basın açıklamasında zamların geri alınmasını ve fiyatların düşürülmesini istedi. Ardından grup, yerleşke dışına çıkarak yaklaşık 10 kilometre uzakta, kent merkezinde bulunan üniversiteye bağlı Ayşekadın Yerleşkesi'ne yürümek için D-100 karayoluna çıktı.

Ancak öğrenciler, D-100 karayolu Edirne istikametinde yürüyerek yolu trafiğe kapatınca uzun araç kuyrukları oluştu. Polis ekipleri yolu ulaşıma kapatan öğrencilerin önünü keserek, öğrencileri yolun sağına çekip ulaşımı tek şeritten açtı. Ancak yürümekte kararlı olan öğrenciler ile polis arasında arbede yaşandı. Bazı öğrenciler, ellerindeki pet şişeleri polise attı, yumruklarla polise saldırdı ve taşıdıkları dövizleri polislere vurdu. Polis, öğrencileri olaysız şekilde dağılmaları konusunda uyardı. Uyarılara aldırmayan öğrenciler yürümekte ısrar edince polis grubu abluka altına aldı. Bu sırada kalabalık bir grup, eylemcilerden ayrıldı. Yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu, D-100 karayolunu kullanarak yürüyüşlerine devam etmek istediklerini polise bildirdi. Polis ekipleri ise buna izin vermedi ve grubu çember içine aldı. Yaklaşık 1.5 saat bu şekilde duran öğrenciler, soğuk havada üşüyünce ısınmak için kar yağışı altında polis çemberinin içinde halay çekip uzun eşek oynadı. Grup daha sonra eylemi sonlandırdı.

EDİRNE'DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YOL KESİP POLİSLE TARTIŞTI
EDİRNE'DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YOL KESİP POLİSLE TARTIŞTI
EDİRNE'DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YOL KESİP POLİSLE TARTIŞTI
EDİRNE'DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ YOL KESİP POLİSLE TARTIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 17:32:02
Güncelleme :2 Mart 2011 Çarşamba 00:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?