2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Ölüm camide yakaladı

KANSER HASTASI KADIN MİSAFİRLERİNE CAMİYİ GEZDİRİRKEN ÖLDÜ

Edirne'de akciğer kanseri tedavisi gören bir kadın, Kütahya'dan gelen misafirlerine Selimiye Camii'ni gezdirirken hayatını kaybetti. Diğer ziyaretçilerin ölen kadının yanındaki şadırvandan su içmeyi sürdürmesi dikkat çekti.

Edirne'de, eşi bir suçtan dolayı cezaevinde olan ve Kütahya'dan gelen misafirlerini gezdirmek için Gazimihal Mahallesi'ndeki evinden çıkan 1 çocuk annesi Meryem Canbazoğlu (46), tarihi Selimiye Camii'ne geldi. Canbazoğlu, burada yakınlarına camiyi gezdirmeye başladı. Akciğer kanseri tedavisi gördüğü öğrenilen ve elinde taşıdığı poşetin içinde ilaçları bulunan Meryem Canbazoğlu, aniden fenalaştı ve ağzından kan gelmeye başladı. Bunun üzerine cami içindekiler Meryem Canbazoğlu'nu müezzin mahfilinin

altından akan sudan içirmek istedi. Ancak Canbazoğlu mahfilin altında yere yığıldı. Camii içindekilerin haber vermesiyle gelen 112 Acil Servis ekipleri Canbazoğlu'nun öldüğünü tespit etti ve polise haber verildi.

Bu sırada ziyarete açık olan camide gezmeyi sürdüren çok sayıda kişi, cesedin yanında bulunan ve şifalı olduğu düşünülen şebeke suyunu içmeye devam etti. Bu sırada Meryem Canbazoğlu'nun poşet içinde çalan cep telefonunu bir polis memuru açarak, "Meryem hanım rahatsız, ben polis memuruyum. Selimiye Camii'ndeyiz" diyebildi. Ölüm haberini alarak camiye gelen Canbazoğlu'nun yakınları ise sinir krizleri geçirdi. Camiye gelen doktorun normal ölüm raporu vermesinden sonra cenaze, Edirne Devlet Hastanesi morguna

kaldırıldı.

Selimiye Camii Başmüezzini Erdal Albayrak, Meryem Canbazoğlu'nun akrabalarına Selimiye Camii'ni gezdirmek için geldiğini belirterek, "Bir anda bir gürültü oldu, bayanın ağzından kan geliyordu. Şadırvana gidip su içmek istedi ancak düşüp kaldı. Hemen 112 ye haber verdik, sağlık ekipleri geldi müdahale ettiler ancak kurtaramadılar. 7 yıldır bu camide görev yapıyorum. İlk defa böyle bir şeye tanık oldum. Üzüntüm çok büyük" dedi.

KANSER HASTASI KADIN MİSAFİRLERİNE CAMİYİ GEZDİRİRKEN ÖLDÜ
KANSER HASTASI KADIN MİSAFİRLERİNE CAMİYİ GEZDİRİRKEN ÖLDÜ
KANSER HASTASI KADIN MİSAFİRLERİNE CAMİYİ GEZDİRİRKEN ÖLDÜ
KANSER HASTASI KADIN MİSAFİRLERİNE CAMİYİ GEZDİRİRKEN ÖLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 15:01:04
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 16:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?