2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Otobüs takla attı: 6 ölü

Romanya'nın Bükreş kenti ile İstanbul arasında sefer yapan Türk firmasına ait yolcu otobüsü Bulgaristan'ın Eski Zağra kenti yakınlarında kaza yaptı. Kazada 6 kişi hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Bükreş-İstanbul seferini yapan Türk plakalı yolcu otobüsü, dün akşam saat 22.00 sıralarında Eski Zağra kenti yakınlarında kontrolden çıkarak takla attı ve karşı yönden gelen otomobilin üzerine düştü.

Kazada otobüs yolcularından 2 Rumen kadın ile otomobilde bulunan ve kimlikleri henüz tespit edilemeyen 4 kişi hayatını kaybetti. Özel otomobilde bulunan ve hayatlarını kaybeden 17-18 yaşlardındaki 4 Bulgar uyruklu gencin Fransızca eğitim yapan Roman Rolan Lisesi 12. sınıf öğrencisi olduğu ve otomobille gezmeye çıktıkları belirlendi.

Kazada araçta sıkışan öğrencilerin cesetleri kurtarma ekipleri tarafından sabaha karşı 04,00 sıralarında ancak çıkartılabildi. Otobüs sürücüsü gözaltına alınırken, kazadan yara almadan kurtulan 30 yolcunun, turizm şirketi tarafından temin edilen başka bir otobüsle İstanbul'a gönderildiği öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 13:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?