3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Özal'dan su imtiyazı açıklaması

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan eski Malatya Milletvekili Ahmet Özal'ın, Türkiye'de Su Bakanlığı kurulmadan önce küresel sermayenin ve büyük şirketlerin, yerel yönetimlerin elinde bulunan 90 milyar dolarlık su sisteminin imtiyaz hakkını ele geçirmek için harekete geçtiğini söylediği öğrenildi.


Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile birlikte gözaltında tutulan Özal'ın polis sorgusu tamamlandı. Sedefçi ve Özal'ın da alarında bulunduğu 19 kişi adliyeye sevk edildi.

Özal'ın polise verdiği ifadede, Edirne Belediyesi'nin su imtiyaz sözleşmesini kazanan şirketlerden Yerel Yönetim Altyapı ve Arıtma Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ortakları Mehmet Altunhan ve Mustafa Selçuk'un kendisine gelerek ihaleler konusunda kendilerine yardımcı olmasını istediklerini söylediği öğrenildi.

İfadesinde, Türkiye'de su şebekelerini 3 bin belediyenin suyun imtiyaz hakkını satacağını ve bununla birlikte ön edemeli sayaç satışının da olacağını söyleyerek, bunun piyasada 90 milyar dolarlık bir pasta oluşturduğunu anlatan Ahmet Özal'ın, hükümetin Su Bakanlığı kurma hazırlığı içinde olduğunu ve bakanlığın kurulmasından sonra Türkiye'deki tüm su konusunda tek yetkinin buraya devredilecek olması nedeniyle büyük sermaye guruplarının bir an önce yerel yönetimlerin elinde bulunan suyun imtiyaz haklarını almak için
harekete geçtiğini anlattığı bildirildi.

Özal'ın ifadesinde, "Söz konusu şirket yöneticileri de bana gelip imtiyaz sözleşmelerine katılacak büyük sermaye gruplarını ikna etmem konusunda yardım istediler" dediği öğrenildi.

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI SEDEFÇİ VE AHMET ÖZAL ADLİYEYE SEVK EDİLDİ 

Edirne Emniyet Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği ve "Arasta" kod adı verilen operasyonda gözaltına alınan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Ahmet Özal'ın da aralarında bulunduğu 19 kişi adliyeye sevk edildi.


Edirne Belediyesi'nin bitme aşamasındaki belediye sarayının satışı, içme suyu şebekesinin 30 yıllık imtiyaz hakkının devri ihaleleri ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltında tutulan Sedefçi ve Özal'ın da aralarında bulunduğu 19 kişinin sorgusu tamamlandı. 19 kişi sabah saatlerinde Edirne Adliyesi'ne sevk edildi.

Sedefçi ve Ahmet Özal ekip arabasıyla, diğer 17 kişi ise otobüsle adliyeye gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 14:02:37
Güncelleme :10 Mart 2008 Pazartesi 15:03:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?