3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

'Özgür ve Çağdaş Kadın'a saldırı

Türk Kadınlar Birliği Edirne Şubesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 80’nci yıldönümü anısına yaptırılan 400 kilogram ağırlığındaki bronz ‘Özgür ve Çağdaş Kadın Heykeli’, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce halatla bağlanıp çekilerek kaidesinden kopartıldı.

Olay dün gece meydana geldi. Kadınlar Birliği tarafından 16 Kasım günü Fatih Mahallesi'ne dikilen ve özgür ve çağdaş kadını simgeleyen çıplak kadın heykeli, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından halatla bağlanarak kaidesinden kopartıldı. Sabah saatlerinde yere düşmüş kadın heykelini gören vatandaşlar hemen polis ekiplerine haber verdi.

Gelen ekipler, heykeli onarımının yapılması için Belediye'ye götürdü. İncelemelerde bulunmak üzere heykelin yanına gelen Belediye Başkanvekili Serdar Yalçıner, “Edirne gibi Avrupa’ya açılan çağdaş bir sınır kentinde, kadın heykeline yapılan saldırıyı kınıyoruz. Heykeli yıkan örümcek kafalı, çağ dışı, heykele ve sanata düşman zihniyetlerin varlığına inanamıyoruz. AB’ye girme aşamasında bu tür olaylarla uğraşılması bizi çok üzdü” dedi.

Türk Kadınlar Birliği Edirne Şube Başkanı Ayşen Tamergil de, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 80‘nci yıldönümü anısına yaptırılan ‘Özgür ve Çağdaş Kadın Heykeli’nin, taşıdığı anlam dolayısıyla önemli olduğunu belirterek, “Heykel gerekli onarımı yapıldıktan sonra tekrar yerine dikilecektir” diye konuştu.

Polis ekipleri heykelin bulunduğu yerde inceleme yaparak parmak izi aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 17:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semih TUNA IP: 81.215.75.xxx Tarih : 15.12.2006 12:52:32
Sonunda zihniyetlerini ülkemizin en modern şehirlerinden biri olan Edirne'mize de bulaştırdılar.Bakalım daha neler yapacaklar.Bekleyip göreceğiz.Bu bakımdan 2007 seçimlerinin bir milad olduğunu düşünüyorum ve herkesi bu sorumluluğu paylaşmak üzere yapılacak olan bu seçimlerde oy kullanmaya davet ediyorum. Saygılar...