4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Para çok, futbol yok!

Eski milli futbolcu Tanju Çolak, Türk futbolunda futbolculara ödenen paralara karşılık, oynanan futbolun seviyesinin yüksek olmamasından yakındı.

Çolak, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın Özel Kalem Müdürü Ahmet Rasim Yavaş'ın davetlisi olarak geldiği Edirne'de, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İzzet Arseven Kent Ormanı'nda kahvaltı yapan Çolak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne'yi çok sevdiğini ve Yavaş'ın davetlisi olarak önce Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine giderek orada veteranlarla maç yaptıklarını, ardından Edirne'ye geldiklerini söyledi. Çolak, bir soru üzerine, Türk futbolunda son yıllarda yıldız sorunu olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Türk futbolunda ödenen paralar çok, oynanan futbol çok üst seviyelerde değil. Türk futbolunda yıldız eksikliği var. Sorarım, şu an kaç tane yıldız futbolcu sayabilirsiniz. Tek diyeceğiniz isim Arda, var mı başka diyeceğiniz? Eskiden Rıdvan Dilmen, Tanju Çolak, Metin Tekin, Ali, Feyyaz, Büyük Savaş, Aykut... O kadar çok isim sayabiliyoruz ki. Yıldız, skor tabelasını değiştiren adamdır.

Türk futbolu çok iyi yerde değil. Çok astronomik rakamlar ödeniyor. 10 tane gol atıyor, ikinci senesinde durağanlaşıyor. Neden, çünkü paramı alıyorum diyor. Yabancılar aslanlar gibi mukavelesini yapıyor. Türklere yaptırmıyorlar. Onlara gelince her türlü mukavele serbest, Semih'in Güiza'dan neyi eksik? Ama tarzı yanlış. Golleri atan Semih, puan kazandıran Semih, ama parayı alamayan Semih. Neden? Çünkü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı.”

Çolak, beğendiği futbolcular arasında Emre Belözoğlu'nu, Arda'yı, Gökhan Gönül ve İbrahim Toraman'ı sayabileceğini bildirdi. Tanju Çolak, futbolu bıraktıktan sonra, “bu maçta oynamalıydım diye iç geçirdiği” maçın Dünya Kupası maçları olduğunu belirtti.

Geçmişte hayatındaki olumsuz olaylara dönüp bakmadığını, önündeki güzel günlere baktığını da ifade eden Çolak, “Bu konularla ilgili çok yorum yapmak istemiyorum. Hayat en güzel şekilde devam ediyor” dedi.

Yavaş da Tanju Çolak'ın kendilerini kırmayıp, hem Kırklareli hem de Edirne'ye geldiği için kendisine teşekkür etti.
 

AA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2010 Pazartesi 09:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?