1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Pazarkule kapandı asker devrede

Edirne’den geçen Tunca, Meriç ve Arda Nehirleri’ndeki taşkınlar artarak devam ediyor. Meriç Nehri’nde son yapılan ölçümlerde suyun debisi bin 181 metreküp/saniye olarak ölçüldü. Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı’na giden yol tüm sivil araçların geçişine kapatılırken, vatandaşlar, askeri kamyonlarla taşınıyor.

Pazarkule Sınır Kapısı ve Karaağaç’a giden yol, tüm sivil araçların geçişine kapatıldı. Yolun karşısına geçmek isteyen vatandaşlar, askeri kamyonlarla taşınıyor. Kurtarma çalışmalarına katılmak üzere zırhlı bir askeri araç da hazır bekletiliyor.

Bosnaköy’de ise 3 kişiye ait 30 büyükbaş hayvan mahsur kaldı. Bosnaköy’deki ahırda mahsur kalan Recep Umdişler isimli bir kişi ile bir buzağı, Edirne Arama Kurtarma Derneği (EDAK) tarafından botla kurtarıldı. Tunca Nehri’nin su seviyesini yükselmesiyle rögarların dolması üzerine, nehre yakın yerlerde bulunan evleri su bastı.

Evlerdeki tüm eşyalar sular altında kalırken, vatandaşlar da evlerine girmekte güçlük çekiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 00:05:30
Güncelleme :2 Mart 2005 Çarşamba 12:35:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
volkan mudrişler IP: 195.175.37.xxx Tarih : 5.03.2005 23:24:02
Osmanlı imparatorluğuna yaklaşık bir asır başkentlik yapmış bir avrupa şehrinde böyle görüntülerin oluşması hiç hoş değil. Resimde görülen yer sınıra sadece 4 km uzaklıkta bir yer. yetkilileri görev başına çağırıyorum.Ülkeler arasında yapılmış antlaşmalar var kimse bunları görmezden gelemez. Burada insanların hayatları ile oynanmıştır. eğer suların bir defada bukadar mutlaka salınması icap ediyorsa enazından haber verilebilirdi insanlarda buna göre önlemlerini alırdı. Tekrar söylüyorum yapılacak şey çok basit bu olaya sebebiyet verenler sert bir şekilde uyarılsın ve gereken yapılsın. Aynı olaya biz sebebiyet vermiş olsak eminim şuanda dünya yerinden oynardı.