4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Pehlivanlar Berlin Fuarı'nda

KIRKPINAR VE EDİRNE BERLİN FUARI'NDA

Edirne Belediyesi, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen ITB 2011 Berlin Fuarı'nda kenti davul-zurna ekibi ve pehlivanlarla tanıttı.

ITB 2011 Berlin Turizm Fuarı'na çok sayıda temsilcilikle il bazında ve illerde bulunan kültürel değerlerle katılan Türkiye, 3 bin 79 metrekarelik stant ile temsil ediliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı standında 51 otel, 29 birlik, 8 valilik ve 22 seyahat acentesi olmak üzere toplam 110 katılımcı yer alıyor. Edirne Belediyesi ise, davul-zurna ekibi ve pehlivanlarla Edirne'yi tanıtıyor.

Dünyada yaşatılan en eski geleneksel spor dalı olan Kırkpınar yağlı güreşleri de, Edirne Belediyesi'nin katkıları ile 10 metrekarelik bir stantla dünyanın en gözde fuarında yerini aldı. Edirne Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları ile düzenlenen stantta Yağlı Güreş Federasyonu'ndan da çok sayıda güreşçi yer aldı. Edirne Belediyesi davul zurna ekibinin yanı sıra Kırkpınar Baş Cazgırı Şükrü Kayabaş ile efsane Başpehlivan Ahmet Taşçı, Merkez Hakem Komitesi Başkanı Kadir Birlik ile meydan ve kule hakemlerinin yanı sıra 5 pehlivan da stant süresince gösteri yapacak. Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı fuarda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AB Bilgi Bürosu'ndan Aylin Tekergölü'nün görev aldığı Türkiye standını ziyaret ederek bölümleri gezdi.

Fuarda Türkiye standını gezen konuklar, Türkiye'nin tarihi, kültürel ve turistik bölgeleri hakkında detaylı bilgi alabilecek. Ayrıca Türkiye'nin önemli turizm alanlarının 3 boyutlu filmini izleyebilecekler. Türkiye'de yetişen çiçeklerden bir kısmının üç boyutlu alana yansıtması yapılarak, çiçeklerin kokularının stant alanında hissedilmesi sağlanacak. Kapalı Çarşı'nın minyatür modelinde ise ziyaretçilerin çarşının otantik durumunu hissedebileceği ve Türkiye'ye özgü el işi eserleri satın alabileceği bir

alan yer alacak. Fuar süresi boyunca Almanya'da yaşayan ses sanatçıları tarafından çok sesli orkestra ve akustik orkestra tarafından müzik dinletisi sunulacak.

KIRKPINAR VE EDİRNE BERLİN FUARI'NDA
KIRKPINAR VE EDİRNE BERLİN FUARI'NDA
KIRKPINAR VE EDİRNE BERLİN FUARI'NDA
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2011 Perşembe 12:03:02
Güncelleme :11 Mart 2011 Cuma 01:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?