3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Pehlivanlar çayıra çıktı

Bu yıl 648.'si düzenlenen tarihi Kırkpınar Güreşlerinin ikinci gün güreşleri vatandaşların yoğun katımı ile başladı. Başpehlivanların da çayıra çıkacağı güreşlerde toplam bin 583 pehlivan güreş tutacak.

Edirne Sarayiçi Ermeydanı'ndaki güreşler sabah erken saatlerde başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği güreşleri Edirne Valisi Mustafa Büyük de protokol tribünden ilgiyle izledi. Başpehlivanların da çayıra çıktığı güreşlerde toplam bin 583 pehlivan güreş tutacak. 

 648. Kırkpınar Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi Ermeydanı'nda aniden bastıran yağmur yağışı sıcaktan bunalan pehlivanları serinletti. Bazı pehlivanlar yağmurdan korunmak için reklam afişlerinin altına gizlendi.

Edirne'de bu yıl 648.'si düzenlenen Tarihi Kırkpınar Güreşleri Sarayiçi Ermeydanı'nda devam ediyor. Öğlen saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış, yaklaşık 30 derecelik sıcaktan bunalan pehlivanları serinletti. Yağmur yağışı ile birlikte güreşeceği zamanı bekleyen bazı pehlivanlar reklam afişlerinin altına gizlenerek yağmurdan korunmaya çalıştı. Ermeydanı'ndaki davul ve zurnacılar da yağmur yağışı nedeniyle zor anlar yaşadı. Meydana çıkan pehlivanlar ise, yağışa rağmen güreşi sürdürdü.

648. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde bu yıl 52 başpehlivan çayıra çıktı. İlk kuralarını geçen Recep Kara, Ümit Balta ile eşleşirken, Osman Aynur ise Murat Hikmet ile eşleşti. Ahmet Taşçı ise sakatlığı nedeniyle güreşlerden çekildi.

Sarayiçi Ermeydanında devam eden güreşlerde 52 başpehlivan çayıra çıktı. İlk kuralarını çeken Recep Kara, yılda başpehlivanlığı kazarak altın kemerin ebedi sahibi olmak istediğini söyledi. Bir yıl boyunca Kırkpınar güreşleri için çalıştığını ifade eden Recep Kara, "Çayırda kim olursa olsun kimseden çekinmiyorum. Çok çalıştım ve iddialıyım bu senede kazarak altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum. Yağmur bizim için çok büyük etken olmaz diye düşüyorum" dedi.

Efsane başpehlivan Ahmet Taşçı'nın sakatlığı nedeniyle güreşlere katılamamasını 'eksikliği hissedilir' diyerek yorumlayan Recep Kara, altın kemeri alabilmek için büyük bir mücadele vereceğini söyledi. Kara "Çayırda bir rakibim yok, ilk kuradan sonuna kadar ciddiyetle güreş yaparak kazanmak istiyorum" dedi.
Başpehlivan Osman Aynur ise, güreşlere çok iyi hazırlandığını ifade ederek, bu yıl başpehlivanlığı kimseye kaptırmak istemediğini söyledi.

Sıcak hava yerine yağmurlu bir hava olmasının kendisini etkileyebileceğini ifade eden Aynur, "Biliyorsunuz Antalya çok sıcak, şimdi burada yağmur yağması bizim için çok iyi olmadı. Ama daha önce yağmur nedeniyle finalde kazanmıştım. Bekli de bu sene aynı şekilde yenerek başpehlivan olacağım. Recep Kara'nın iyi hazırlandığını biliyorum, altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyor. Sanıyorum finalde yine onunla rakip olacağım" diye konuştu. Ahmet Taşçı'nın sakatlanmasına üzüldüğünü kaydeden Aynur, "Onun burada olması bizlere de güç veriyordu. Katılamadığı için üzgünüm onun çayırda eksikliğini mutlaka hissederiz" açıklamasında bulundu.

Çayıra çıkan 52 başpehlivan sıra ile kuralarını çekerek ilk rakiplerini belirledi. Güreşlerin en favori pehlivanları olan Recep Kara, Murat Hikmet ile eşleşirken, Osman Aynur ise Ümit Balta ile eşleşti.

Başpehlivanların çayıra çıkması ile tribünlerde hareketlilik yaşandı. Destekledikleri başpehlivanları tribün önüne çağıran güreşseverler alkışları ile pehlivanlara moral verdi. Başpehlivanların peşrev hareketleri ise tribünlerden büyük alkış topladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 15:47:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?