6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

Piller Edirne'yi Yok edecek!

Piller için çöp tenekesi gereklidir. Bildiğiniz gibi bir adet pil bile çevremizi korkunç kirleten maddedir. Peki, Türkiye’de pilin satışı serbest. Pil kullanıldıktan sonra yaptığımız en basit olay ömrü tükenmiş pili çöpe atmaktır. Peki çöpe attığımız bu piller oksitlenmeye uğruyor, ve küçük bir yağmur yağmasıyla toprağa karışıyor. Yıllardır üstüne basa basa söylediğim olay ise, piller için ayrı çöp tenekelerinin yapılması ve bunların şehrin belirli  yerlerine konması gerekmektedir. Ebat olarak küçüktür ama işlev olarak büyük iş yaparlar. İlköğretim ve liselerde pil kullanımı ve pil atığının çevremize veridği zararı anlatan küçük paneller yapılmalıdır, ve şehrin belirli yerlerine koyulan pil kutuları tanıtılmalıdır. Tekrar şarj edilebilen pillerin yararları anlatılmalı ve özendirilmelidir.
Biliyorum, beni anlamıyorsunuz, biliyorum ki şuan bile içinizden ne saçmalıyor bu adam diyorsunuz, ama bana inanın, çok yakında pillerin çevre felaketine yol açacağını bu sayfada size bilimsel yazılarla kanıtlayacağım.
www.geocities.com/aydemir_ay
Yayın Tarihi : 30 Mart 2004 Salı 21:38:40
Güncelleme :29 Temmuz 2004 Perşembe 14:28:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kazım YENİÇERİ IP: 88.242.34.xxx Tarih : 8.09.2007 23:54:24

Kullanılmış Piller için Çöp Kutusu değil özel atık Pil Toplama Kutularına ihtiyaç vardır.Kullanılmış Piller çöp değildir, pilleri ayrı toplayabilmek için içi görünen özel özel pil kutularına ihtiyaç vardır. Öğretici olan bu kutuları temin edecek olan ise BELEDİYELERDİR.