2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Polis koyduğu 'böcek'i geri istedi

EDİRNE'DE

Edirne Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü'nün belediyedeki yolsuzlukları ortaya çıkarmak için başkan yardımcısının odasındaki oda spreyinin içine gizli kamera yerleştirdiği ortaya çıktı.

Emniyet kameranın demirbaş olduğunu belirterek belediyeden geri isterken, Belediye Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken olayla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulundu

Savcılığa suç duyusunda bulunan Edirne Belediye Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken adliye önünde bir açıklama yaptı. Döleneken, "22 Nisan'da emekli olan Belediye Başkan Yardımcımız Ayhan Gür'ün odasında bulunan oda spreyinin içine emniyet müdürlüğü gizli kamera koymuş. Başkan yardımcımızda emekli olunca oda spreyini başka bir belediye personeli kendi odasına koymuş. Cuma günü cihaz arızalanınca arkadaşlar içini açmış ve kamerayı bulmuşlar ve bana getirdiler. Cumartesi günü ise Emniyetten aradılar ve kameranın demirbaş olduğunu ve kendilerine iade etmemizi istediler. Ben önce kamerayı pazartesi günü teslim edebileceğimizi söyledim ancak araya savcılık girdi ve tutanak karşılığı teslim ettik. Savcılıkta yaptığımız görüşmede dinleme izleme iznin Nisan ayı için alındığını tespit ettik, bunun üzerine bizde suç duyurusunda bulunduk. Cihazın bulunduğunda aktif olup olmadığını bilmiyorum" şeklinde konuştu.

Belediye ihalelerine fesat karıştırıldığı ve rüşvet alındığı iddiaları üzerine polisin bir yıl önce, odasındaki sprey makinesinin içine kayıt ve dinleme cihazı yerleştirdiği zamanın Edirne Belediye Başkan Yardımcılarından Ayhan G., 8 ay önce emekli oldu. Ancak 'böcek' bu süre içinde oda sprey cihazının içinde kaldı. Oda spreyi birkaç ay önce başka bir birim müdürünün odasına nakledildi. Sprey cihazı birkaç gün önce arızalanınca yapılan kontrolde içinde gizli kamera olduğu ve yaklaşık olarak 200 metre mesafeye ses ve görüntü aktarabildiği ortaya çıktı.

 

CİHAZ DEMİRBAŞA KAYITLI

Hakkında teknik takip olan Ayhan G.'nin emekli olmasına rağmen belediyede kalan gizli kamera cihazı tesadüfen ortaya çıkınca polis yetkilileri, belediyeye başvurarak "Bu cihaz demirbaşa kayıtlı. Cihazı geri verin" dedi. Bunun üzerine belediye yetkilileri cihazı tutanak karşılığında polise teslim etti. Bu arada 4 gün önce gerçekleştirilen ihale operasyonunda gözaltına alınan 9 kişi ise serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 17:49:01
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 09:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?