4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Polisten öğrencilere güvenlik dersi

POLİSLERDEN MİNİK ÖĞRENCİLERE GÜVENLİK DERSİ

Edirne İl Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüğü'nün işbirliğinde her yıl ilköğretim seviyesindeki okullara yönelik düzenlenen "Güvenliğe ilk adım" projesi çalışmaları sürüyor.

2010 - 2011 eğitim - öğretim döneminde başlayan bu yıl da 25 okulun ziyaret edildiği çalışma Vali Fahri Yücel İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. Öğrencilere proje kapsamında trafik güvenliği, internet güvenliği, yabancı şahıslar, ikametten hırsızlık, dolandırıcılık, okul güvenliği konularında sunumla bilgilendirme yapıldı. Öğrencilerin güvenliği için bilinçlendirilmesinin amaçlandığı sunum okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi. Öğrencilerinin ilgiyle izlediği sunuma Milli Eğitim Müdür

Yardımcısı Hüseyin Çakırlar, Çocuk Şube Müdürü Ali Osman Davulcu, Toplum Destekli Polislik Büro Amir Vekili Salih Tezel, Okul Aile Birliği Başkanı Sabriye Turan ve öğretmenler de katıldı.

Toplum Destekli Polislik Büro Amir Vekili Salih Tezel, Güvenliğe ilk adım projesini tanıtarak, projeyle ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tezel konuşmasında şunlara yer verdi: "Toplum Destekli Polislik; polisle halk arasındaki iletişimi güçlendiren, suç ve suçlularla ilgili problemlerin altında yatan nedenleri toplumla birlikte bulmaya çalışan, toplumun desteğini alarak suçla mücadele etme sonucu toplumsal yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan bir polislik anlayışıdır. Bu anlayış çerçevesinde

ilimizde 2008 yılında kurulan Toplum Destekli Polislik, bugüne kadar birçok başarılı projeye imza atmış ve en son olarak da Güvenliğe İlk Adım Projesi adı altında bu projemize devam etmektedir".

Trafik Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü ve Toplum Destlekli Polislik Büro Amirliği'nde görevli polis memurları sunum eşliğinde bilgilendirme yaptı.

POLİSLERDEN MİNİK ÖĞRENCİLERE GÜVENLİK DERSİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2011 Salı 17:12:04
Güncelleme :25 Mart 2011 Cuma 01:31:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?