4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Raylarda içki içerken tren çarptı

EDİRNE’de, Kapıkule- Halkalı arasında sefer yapan yük treni, raylarda kız kardeşi ile birlikte alkol alan Emre Demir’e çarptı. Ağır yaralanan Demir, ambulansla kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Tren kazası, saat 01.00 sıralarında Kirişhane mevkiinde meydana geldi. Hamallık yapan 25 yaşındaki Emre Demir, kız kardeşi 22 yaşındaki Neslihan Demir’i de yanına alarak tren rayları yanında oturdu ve içki içmeye başladı.

Bir süre sonra Kapıkule Gümrük Kapısı’ndan aldığı yükleri İstanbul Halkalı Gümrüğü’ne götüren makinist Mehmet Ali Yanık’ yönetimindeki 83115 sefer sayılı yük treni, korna seslerine ve fren yapmasına rağmen raylarda oturan Emre Demir’e çarptı. Başından ve sırtından ağır yaralanan Emre Demir, kız kardeşinin çağırdığı ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alındı. Demir’in sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Ağabeyi ile alkol almak için raylara yakın bir alanda oturduklarını söyleyen Neslihan Demir, olayın şokunu uzun süre atlatamadı. Polis ekiplerine ifade veren Demir, "Biz demirlerin üzerinde oturuyorduk. Tren buraya doğru geldi, ben aşağı taşların üzerinden aşağıya doğru kaydım. Ağabeyim de tam demirin alt tarafında oturuyordu. Ben ağabeyime ’Aşağı doğru kay’ dedim ama önemsemedi. Benim de arkam dönüktü, nasıl düştü ben bile fark etmedim. Bir baktım yerde yatıyor" diye konuştu.

’KORNAYI DUYMADI, ÇARPTIM’

Kapıkule- İstanbul Halkalı arasında sefer yapan yük treninin makinisti Mehmet Ali Yanık ise Emre Demir’in raylar üzerinde oturduğunu görerek korna çaldığını, ancak Demir’in raylardan kalkmadığını söyledi. Makinist Yanık, "Raylarda oturduğunu görünce uzun süre korna çaldım ama duymadı. Ben de hem korna çaldım hem de durmaya çalıştım ama büyük yük treni olduğu için hemen duramadım. Rayların kenarında duran Emre Demir’e çarptım" dedi.

Polis ekipleri, raylar üzerinde inceleme yaparak içki şişelerini de delil olarak topladı. İncelemenin ardından tren yeniden hareket ederek İstanbul’a gitti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

 

...
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2011 Çarşamba 13:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?