3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Romanların babası gidiyor

Eskişehir'e tayini çıkan Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, veda ziyaretlerini kendisine "baba" diyen Edirneli "Romanları" ziyaret ederek tamamladı.

Polis operasyonu ile Roman mahallesine giren Avcı, gözyaşları ve alkışlarla, davullu zurnalı törenle uğurladı.

Yaklaşık 4 yıldır Edirne Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan, Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Hanefi Avcı, Eskişehir'e Emniyet Müdürü olarak atanmasından sonra veda ziyaretlerine başladı. Hanefi Avcı, Edirne'nin en sorunlu bölgesi ve asayiş olaylarının sık görüldüğü ve Romanların yoğun olarak yaşadığı Kemikçiler Mahallesi'ne geldi. Roman vatandaşlara yönelik bir çok sosyal projeye imza atan Avcı, burada davul-zurnalarla karşılandı. Avcı'nın elini öpmek için sıraya giren Roman vatandaşları, "Baba geldi" diye naralar attı.

Mahallede Roman vatandaşlara yönelik bir konuşma yapan Avcı, "Görevim başka yerde devam edecek ama kalbim sizlere kalacak. Bilin ki; Eskişehir'de bir dostunuz var. Eski ve yeni telefonlarım sizlerde var. Ne zaman olursa olsun, başınız sıkıştığında beni arayabilirsiniz. Sizlerin benim için özel bir önemi var" diyerek Romanlara karşı olan sevgisini dile getirdi. Roman vatandaşlarından biri de, "Baba buradan basın mensuplarının aracılığı ile Başbakana ve Bakanlar Kurulu'na sesleniyorum; seni Edirne'ye Vali olarak görmek istiyoruz" dedi.

Kahvehanedeki konuşmanın ardından dışarı çıkan Avcı, romanlarla tek tek vedalaştı. Davul zurna eşliğinde mahalleden ayrılan Avcı, 9 Şubat 2006 yılında roman mahallesine zırhlı araçlar desteğinde operasyon düzenlemişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 16:21:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?