4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Romanların hurdalık isyanı

Edirne'de, yerleşim alanlarının dışına çıkarılmaları yönündeki yönetmelik doğrultusunda hurdacılar, mahalle dışına taşınacak.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Roman vatandaşların yaşadığı Menzilahir Mahallesi'ndeki hurdacıları başka bir alana taşınması konusunda uyarınca, mahalle halkı duruma tepki gösterdi. Hurdacılara Edirne Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları doğrultusunda, belli bir gün verildi.

Menzilahir Mahallesi'nde 50 yıldan beri hurdacılık yaptığını ifade eden İbrahim Merdin (82), "Vergimi veriyorum, hurdacılık sayesinde 5 çocuğum geçimini sağlıyor. Ben bu işi bırakırsam bunlar ne yer, ne içer? Bu çocuklarımın da çocukları var, toplamda 15 tane torunum var. Hepsi öğrenim görüyor. Emniyet ekipleri geliyorlar, 'bir hafta içinde çıkın, yoksa bunları çöpe atarız' diyorlar. Ben bu malzemeleri nereye kaldırırım, nereye çıkarım. Benim bütün malım da o, canım da o, ben borç alıp dışarıdan sermaye yapıyorum ve ekmek parası kazanıyorum. Ben diğer esnaf arkadaşlara borcumu nereden öderim? Bu mahalle halkı nereden ekmek parası kazanır? Biz milletin attığını alıyoruz. Onlar atıyor, bu millet topluyor bize getiriyor" dedi.

"BELEDİYENİN DIŞINDA BİR GELİŞME"

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ise, bu durumun kendilerinin dışında gelişen bir çalışma olduğunu belirterek, "Mahalle aralarında bulunan hurdalıklarla ilgili olarak, valilik ve emniyet birlikte bir çalışma yapıyorlar. Biz 2 yıl önce konuyla ilgili olarak sanayi arkasında hurdacılara verilmek üzere bir yeri ihaleye çıkarmıştık. Fakat hurdacılar istekli olmadılar, ihaleyi kabul etmediler, sabote ettiler. Edirne Belediyesi'nin dışında olan bir gelişme, valilik bu hurdaları mahalle aralarında kesinlikle istemiyor. Yönetmelikte de yer alıyor, atık hurdaların meskun mahal içerisinde olmayacağı belirtiliyor. Biz yine halkımızın ve esnafımızın yanındayız. Halkımızın mağdur olmaması için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Sanayinin arkasında geçici yer için ihale kuralları çerçevesinde çalışmalara başladık. Ben arkadaşlara yeniden talimat verdim, çalışmalar yapılıyor" şeklinde konuştu.  

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2013 Salı 17:25:00
Güncelleme :19 Eylül 2013 Perşembe 18:22:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?