4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Romanyalı turistten eylemcilere sitem

ROMANYALI TURİSTTEN EYLEMCİLERE SİTEM

Edirne'de adliye önünde eylem yapan gruba sitem eden Romanyalı turist, "Her şeyi güzellikle halledin. Türkiye'nin kıymetini bilin, fenalık yapmayın" diye nasihatte bulundu.

Edirne'de geçtiğimiz yıl Aralık ayında yasadışı sol bir örgütün propagandasını yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan arkadaşlarına destek vermek için eylem yapan gruba saldırdığı iddia edilen 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme saldırılara ilişkin kamera görüntülerinin izlenerek yargılanan 5 sanık dışındaki kişilerinin de kimliklerinin tespit edilmesine karar verdi. Edirne 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 4'ncü duruşmasına 'İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engellemek'

suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan tutuksuz sanıklar Tunay F.(44), Aytaç G.(26), Varol A.(26) ve Sencercan K.(24) katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Müsebbih Ergin, mahkemede olay gününe ilişkin kamera görüntülerinin izlenerek yargılanan 5 sanık dışında olayla ilgisi olduğu belirlenen kişilerin polis ekiplerince saniye saniye izlenerek kimliklerinin tespit edilmesini ve gerekirse bu davayla birleştirilmesini talep etti.

Müşteki avukatlarından Ebru Timdik, sanıkların birbirleri ile irtibatlı olduğunu ifade ederek görüntülerin izlenmesinde bilirkişi raporu talep etti. 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Sami Haznedar, olay gününe ilişkin kamera görüntülerinin Emniyet Müdürlüğü'nün ilgili birimleri tarafından izlenmesine ve yargılanan 5 sanık dışındaki saldırgan kişilerin kimliklerinin tespit edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşmanın ardından adliye önünde basın açıklaması yapan Edirne Gençlik Derneği üyesi bir grup, "Baskılar bizi yıldıramaz", "Tutuklanan arkadaşlarımız serbest bırakılsın" diye sloganlar attı. Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı adliyede basın açıklamasının ardından eylemci gruba, Romanya'da yaşayan Türk asıllı bir kadın tepki gösterdi. Gençlere neden slogan attıklarını soran ve adının Emine olduğunu söyleyen kadın, "Neden 'Amerika defol' diye bağırıyorsunuz? Amerika size ne yapıyor? Kriz bütün

dünyada var, sadece burada değil. Cennet bizim memleketimiz. Biz Romanya'da yaşıyoruz, burasının değerini bilin. Böyle fenalık yapmayın, güzellikle söyleyin, akıllı davranın" diye nasihatlerde bulundu.

ROMANYALI TURİSTTEN EYLEMCİLERE SİTEM
ROMANYALI TURİSTTEN EYLEMCİLERE SİTEM
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 16:43:03
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 20:31:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?