3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Röntgen çektiremeden öldü

EDİRNE’de rahim kanama şikayeti ile tedavi için önce Devlet Hastanesi ardından da Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne giden Kezban Tezer'in, röntgen sırasını beklerken öldüğü iddia edildi. Kadının ailesi sorumluların bulunması için Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Edirne’nin Havsa İlçesi’ne bağlı Oğulpaşa Köyü’nde oturan 41 yaşındaki Kezban Tezer eşi ile birlikte, rahim kanaması şikayeti ile 31 Ekim günü Edirne Devlet Hastanesi’ne gitti. Devlet Hastanesi doktorları, hasta Tezel’in kanamalı durumunu dikkate alarak daha fazla olanaklara sahip Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk etti.

Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’ne giden Kezban Tezel, burada Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nde muayene edildi. Bölümde görevli Dr. Yaşar Çeğil hastayı röntgeninin çekilmesi için Radyoloji Bölümü’ne sevk etti. Radyoloji Bölümü’nde çekilen filmleri inceleyen Dr. Çeğil hastadan bir kez de ilaçlı çekim yaptırmasını istedi.

15 Kasım'da yeniden Radyoloji Bölümü’ne giden kanamalı hasta Tezel’e, bölümdeki yoğunluk nedeniyle ilaçlı film çekimi için 3 gün sonrası olan 18 Kasım tarihine randevu verildi. Bunun üzerine köyüne dönen Keziban Tezel, ilaçlı film çekimi için randevu aldığı günden bir gün önce fenalaşınca 17 Kasım tarihinde ailesi tarafından yeniden Edirne Tıp Fakültesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Tıp Fakültesi Acil Servisi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen Tezel aşırı kan kaybından yaşamını yitirdi. Eşinin ölümü üzerine eşi Cafer Tezel, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu.

EŞİ HASTANEYİ SUÇLADI

Hastane yetkililerinin ihmali sonucu eşinin öldüğünü öne süren Cafer Tezel, dilekçesinde şöyle dedi:

“Önce Edirne Devlet Hastanesi’ne gittik. Bizi Tıp Fakültesi’ne sevk ettiler. Kardeşimin eşini de yanımıza alarak buraya gittik. Görevli doktor röntgen filmi çekilmesini istedi. Yoğunluk nedeniyle ilaçlı film çekimi için 3 gün sonrasına gün verildi. Ama eşim 2 gün sonra fenalaştı. Trakya Üniversitesi Acil Servisine götürdük. Acil serviste eşimin kan kaybından öldüğünü söylediler. Ölümde, görevli doktorların ihmali söz konusu. Ben doktorlara eşimin durumunun kötü olduğunu ve hastaneye yatırılması gerektiğini söyledim. Ama doktorlar bize kanamanın normal olduğunu ve filmleri tamamlamamızı istedi. Eşimin ölümüne neden olanlardan şikayetçiyim.”

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kadın Hastalıkları Bölümünde görevli Dr. Yaşar Çeğil, olayla ilgili olarak açıklama yapmak istemediğini söyleyerek, “Biz hastaya ameliyat günü verdik” demekle yetindi. Edirne Cumhuriyet Savcısı M. Cebbar Ülgen, hastanın ölümüyle ilgili adli soruşturma başlattı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 13:13:11
Güncelleme :17 Aralık 2008 Çarşamba 13:18:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?