2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Sağlıkçılardan ilginç eylem!

Edirne'de döner sermayeleri kesilen sağlıkçılar, geçim sıkıntısı nedeniyle psikolojilerinin bozulduğunu öne sürerek Psikiyatri Polikliniği'nde muayene oldu. Doktor tarafından muayene edilen bazı hastane çalışanlarına sakinleştirici ilaç verildi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli, hemşire, sağlık memuru, asistan doktor ve diğer birimlerde görevli 250 personel, Başhekimlik bölümünde bulunan Özlük İşleri servisine giderek Psikiyatri Polikliniği'nde tedavi olmak için hep birlikte sevk aldılar. Daha sonra toplanan grup poliklinik katına giderek sıraya girdi ve tek tek muayene oldu.

Döner sermaye paylaşımında haksızlık olduğunu belirten Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Edirne Şubesi'nin Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Temsilcisi Tural Uğurlu, "Döner sermayeden yüzde 150 almamız gerekirken sadece yüzde 40'ını alıyoruz. Öğretim üyeleri yüzde 200 üzerinden yüzde 150 alırken biz yüzde 150 üzerinden yüzde 40'ını alabiliyoruz. Döner sermayedeki düşüş nedeniyle geçim sıkıntısı yaşamaya başladık ve psikolojimiz bozuldu. Bu nedenle psikiyatri polikliniğine sevk alarak muayene olduk" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 17:12:42
Güncelleme :14 Ocak 2009 Çarşamba 17:15:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?