6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

Sahte para operasyonu: 2 kişi gözaltında

Edirne’de, piyasaya sahte para sürmek isteyen 2 kişi yakalandı. Yaptıkları alışverişin parasını sahte parayla ödeyen şahısların otomobilinde yapılan aramalarda, toplam 365 adet 20 milyonluk banknot, 195 adet 100 Amerikan Doları, 30 adet 50 Amerikan Doları ele geçirildi. Adli makamlara sevk edilen zanlılar, cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgilere göre, Kıyık Semti’nde alışveriş yapan M.A.A. (25) ile M.G, aldıkları mal karşılığında üç adet 20 milyon lira verdi. Verilen paraların sahte olduğunu tespit eden işyeri sahibi, polisi arayarak şahısların bindiği 34 DD 1675 plakalı otomobille uzaklaştıklarını ihbar etti. Polis kendilerine gelen ihbarı değerlendirerek, otomobil üzerinde inceleme başlattı. Şehir merkezinde durdurulan otomobilin içinde yapılan aramalarda sahte para elegeçirilirken şahıslar gözaltına alındı. Otomobilde ve çantada yapılan aramada, gazete kağıtlarına sarılı vaziyette 365 adet 20 milyon bir adet 10 milyon liralık banknot, 195 adet 100 Amerikan Doları, 30 adet 50 Amerikan Doları, 4 silah ve silahlara ait çok miktarda mermi bulundu. Yakalanan M.A.A ve M.G hakkında yapılan incelemede de MA.A’nın daha önce hırsızlık suçundan sabıkalı olduğu tespit edildi.

Bu arada MA.A ve M.G’nin kullandığı otomobilin İstanbul Bahçelievler’den çalındığı ve üzerinde bulunan plakaya da sahte ruhsat düzenlendiği bildirildi. Piyasaya sahte para sürmek isterken yakalanan M.AA ve M.G, çıkarıldıkları adli makamlarca ’otomobil hırsızlığı, sahte belge düzenlemek ve piyasaya sahte para sürmek’ suçlarından tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

edirne
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2004 Pazartesi 16:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?