4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

'Sana Bir Mektup' paniği

EDİRNE’de kimliği belirsiz kişilerce apartmanların posta kutularına bırakılan ve içinde kutsal kitap İncil’den ve Hz. İsa’dan bahsedilen 48 sayfalık broşür vatandaşları tedirgin etti.

 ’Sana Bir Mektup’ adı altında dağıtılan broşürü vatandaşların ihbarı üzerine polis incelemeye aldı. Kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler, Fatih Mahallesi’ndeki bazı apartmanların posta kutularına AIRMAIL (Hava maili) yazan ve üzerinde ‘Sana Bir Mektup’ başlığı bulunan mektup zarfına benzeyen bir Türkçe broşür bıraktı. Posta kutularında 48 sayfadan oluşan broşürün giriş sayfasında şöyle denildi:

”Çoğumuz mektup alınca seviniriz. Bu mektubu da ilgiyle okuyacağınızı umarız. Bu broşür kalın bir mektuptur. Bu mektubun amacı, başka bir mektuba işaret etmektir. O mektup Tanrı tarafından yazdırılmıştır. Belki de Tanrı’nın sana yazmış olduğu mektuptan habersizsin. Oysa o mektup aracılığıyla mutluluk, iç huzuru ve yaşamına anlam bulacaksın. Evet, bu broşürün konusu Tanrı’nın sözü olan Kutsal Kitaptır. Kutsal Kitap sana yüce Tanrı ile barışma yolunu göstermek ister. Çünkü sen de günahlı bir insansın. Sana da bağışlanma gerek. Tanrı sana, sonsuz yaşama gidecek yolu göstermek ister. Sonsuz yaşamı Tanrı, İsa Mesih aracılığıyla isteyene verir. İsa Mesih, senin de suçunu ödesin diye dünyamıza gönderildi. Bu dünyadaki günlerin çabuk geçmektedir. Bunun için Tanrının sana olan mektubunu, yani kutsal kitabı dikkatli oku ve Tanrının sana söylediğini yap. Kutsal kitaba (eski adı Kitab’ı Mukaddes’tir) veya onun bir parçası olan İncil kitabına sahip değilsen, onu bu broşürün sonunda bulunan ısmarlama kağıdı ile iste."

SİPARİŞ ADRESİ ALMANYA’DA

Broşürün sonunda ise, ücretsiz İncil isteyenlerin ısmarlama kağıdını göndermeleri için Almanya’da bir adres yer aldı. Bu broşürü inceleyen ve tedirgin olan apartman sakinleri durumu polise bildirdi. Gelen ekipler broşürden örnek alarak inceleme başlattı.

 

...
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2011 Çarşamba 13:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?