2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Sandal sefası kötü bitti

Edirne'nin Havsa İlçesi'ne bağlı Habiller Köyü göletine sandalla açılan 2 genç, boğularak hayatını kaybetti. Yüzme bilmedikleri öğrenilen gençlerin, sandalın su alması üzerine paniğe kapılarak suya atladıkları öğrenildi. Acı haberi alan aileler, sinir krizleri geçirdi.

Alınan bilgiye göre; dün akşam saatlerinde Habiller Köyü göletine giden Hasköy İlköğretim Okulu 8'nci sınıf öğrencisi Muhammet Ali Yavaş (14) ile Edirne Endüstri Meslek Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi Tugay Filiz (16), göletin kenarında bağlı olan bir balıkçı sandalının ipini çözerek sandala yön verecek olan kürek olmadığı halde dolaşmaya başladı. Göllette yapılan gezinti sırasında sandal su almaya başladı. Bunun üzerine büyük panik yaşayan iki arkadaş, sandala yönde veremeyince kendilerini gölete attılar.

Ancak yüzme bilmeyen iki arkadaş çırpınarak suda kayboldu. Gölette balık tutan diğer vatandaşların fark etmesiyle jandarmaya ve sağlık ekiplerine haber verildi. Bu sırada köylüler de gölete girerek arama çalışmaları başlattı. Yaklaşık 3 saat süren aramanın ardından Muhammet Ali Yavaş ile Tugay Filiz'in cansız bedenleri göletten çıkartıldı. Cenazeler Havsa Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, acılı aileler sinir krizleri geçirdi.
 

Edirne'nin Havsa ilçesinde sandalla gölete açılan 2 genç, boğularak hayatını kaybetti. Yüzme bilmedikleri öğrenilen gençlerin, sandalın su alması üzerine paniğe kapılarak suya atladıkları öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Havsa ilçesine bağlı Habiller köyünde, Hasköy İlköğretim Okulu 8'nci sınıf öğrencisi Muhammet Ali Yavaş (14) ile Edirne Endüstri Meslek Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi Tugay Filiz (16), su kenarında bağlı olan bir balıkçı sandalı ile gölete açıldı. Göllette yapılan gezinti sırasında sandal su almaya başladı. Bunun üzerine büyük panik yaşayan iki arkadaş, sandala yön de veremeyince kendilerini gölete attı.

Yüzme bilmeyen iki arkadaş, çırpınarak suda kayboldu. Gölette balık tutan diğer vatandaşların fark etmesiyle jandarmaya ve sağlık ekiplerine haber verildi. Bu sırada köylüler de gölete girerek arama çalışmaları başlattı. Yaklaşık 3 saat süren aramaların ardından Muhammet Ali Yavaş ile Tugay Filiz'in cansız bedenlerine ulaşıldı. Cenazeler Havsa Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, acılı aileler sinir krizleri geçirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 11:20:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?