2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Saray mutfağı ayağa kalkıyor

SARAY MUTFAĞI KIRKPINAR'A YETİŞECEK

Edirne Valiliği İl Özel İdaresi tarafından restorasyonu yaptırılan ve İstanbul Anıtlar Kurulu kontrolörlüğünde çalışmaları devam eden Edirne Yeni Sarayı Mutfakları'nın restorasyon çalışmalarının önümüzdeki yıl yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne yetiştirilmesi hedefleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) önceki dönem Başkanı Köksal Toptan tarafından onarılması amacıyla 5 milyon TL ödeneğin çıkarıldığı Edirne Osmanlı Sarayı'nın mutfak bölümü ayağa kaldırılıyor. Osmanlı padişahlarının yemeklerinin hazırlandığı alanda çalışan 38 işçi ve ustabaşı, tarihi yapıyı 2010 Haziran ayına kadar yetiştirecek. Yaklaşık 1 milyon 125 bin TL'ye restore edilen Edirne Yeni Sarayı Mutfakları, Prof. Dr. Mustafa Özer'in kazı başkanlığında yürütülüyor.

Ön cephedeki çalışmaların tamamlandığı alanda sıra kemerlere geldi. 38 işçi, gece gündüz demeden kemerlerdeki taşların örme işlerini sürdürüyor. Hava şartları elverdiği sürece çalışmaların devam edeceği öğrenilirken sırada kubbe onarımının ve sıva işlerinin olduğu belirtildi. Sarayın hamam bölümünün de proje ihalesinin hazırlandığı ve mutfaktaki çalışmaların tamamlanmasının ardından bu ihalenin de yapılacağı öğrenildi.

SARAY MUTFAĞI KIRKPINAR'A YETİŞECEK
SARAY MUTFAĞI KIRKPINAR'A YETİŞECEK
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 16:42:01
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 18:09:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?