2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Sarıgül Edirne'de

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye'de toplumun her kesimini kucaklayacak yeni bir iktidar alternatifine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın davetlisi olarak Edirne'ye gelen Mustafa Sarıgül, burada düzenlenen bir toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Sarıgül, "Türkiye'de sosyal demokratların 50 yıldan bu yana tek başına iktidar olamadıklarını belirterek, "Bundan dolayı mutsuzum. Hedefim, toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak bir siyasi hareketin tek başına iktidar olmasıdır" dedi. Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Kanunu'nun değişmesi gerektiğine dikkat çeken Sarıgül, "Siyasi partiler kalkınmalıdır. Genel başkan ve arkadaşlarının tapulu malı değildir" diye konuştu.
Mustafa Sarıgül, sözlerini şöyle tamamladı:

"Siyaset baronları Ankara'daki şatolarında oturuyorlar, halkın sorunlarından uzaklar. Türkiye yeni bir genel başkan aramıyor, yeni bir hareket bekliyor. Sosyal demokratların yeni bir genel başkana ihtiyacı yok. Türkiye'nin yeni kadrolarla donanmış, Türkiye'nin sorunlarını ve çözümlerini bilen yeni bir başbakan adayına ihtiyacı var. Bunu başarmak için arkadaşlarımızla birlikte Türkiye'yi karış karış dolaşıyoruz".

Toplantıda konuşan Edirne Ticaret ve Sanati Odası Başkanı Bülent Alamut ise, her yıl Şişli'den Edirne'ye binlerce yerli turistin geldiğini belirterek, "Tarihi kentlerin tanıtılmasında yerel yönetimlere büyük sorumluluklar düşüyor. Mustafa Sarıgül'ün bu konuda kentimize büyük desteği var. Bu nedenle kendisine teşekkür ediyoruz" dedi. Bülent Alamut daha sonra Mustafa Sarıgül'e Edirne'nin turizmine sağladığı destekten dolayı bir plaket verdi. Toplantıda ticaret odası üyelerinin yanı sıra Edirne'deki işadamları ve turizmciler de hazır bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 16:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?