7
Mayıs
2024
Salı
EDİRNE

SARS’a karşı Kapıkule’de kontrol yoğunlaştı

Edirne Valisi Fahri Yücel, Kapıkule Sınır Kapısı’nda SARS hastalığı ile ilgili alınan önlemleri yerinde inceledi. Zonguldak’ın Ereğli ilçesine gelen yabancı uyruklu gemilerin mürettebatının da SARS kontrolünden geçirildiği açıklandı.

Kapıkule’deki gümrük sahasında bulunan kontrol noktalarına gelerek çalışmaları yerinde inceleyen Edirne Valisi Yücel, burada Edirne İl Sağlık Müdürü Süalp Palabıyık ve Kapıkule’deki sağlık noktasının başhekimi Nevzat Kıran’dan konu hakkında bilgi aldı. Kontrol mekanizmasının işleyişi hakkında bilgi veren Nevzat Kıran, “Öncelikle şahısların pasaportlarına bakarak Çin, Malezya, Singapur gibi enfekte bölgelere giden ziyaretçiler üzerine yoğunlaşıyor ve bu şahısların şikayetleri olup olmadığını inceliyoruz.” dedi.

Vali Yücel’in “Eğer böyle bir vaka çıkarsa izlenecek yol nedir?” şeklindeki sorusuna Kıran, “Öncelikle hasta hemen devlet hastanesine kaldırılacak. Daha sonra ileri düzey laboratuvarların bulunduğu bir devlet veya fakülte hastanesine nakli sağlanacak.” dedi. Edirne İl Sağlık Müdürü Süalp Palabıyık ise, sorgulama yöntemiyle muayenenin Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından ilk sırada önerildiğine dikkat çekerek, “Bizim yapabileceğimiz en iyi muayene bu. İstanbul’daki havaalanlarında sadece enfekte bölgelerden gelen yolcular üzerinde incelemeler yapılıyor.

Orada da kulaktan vücut ısısının 3 saniyede ölçülebildiği aletlerle ölçümler yapılıyor ve ısısı 38 derecenin üzerine çıkan yolcular tetkik ediliyor.” dedi. Edirne Valisi Fahri Yücel ise gazetecilerin sorusu üzerine, “Şu ana kadar komşumuz Bulgaristan’da sadece 1 adet SARS vakası oldu. Bizim burada yaptığımız önlem almaktan öte bir şey değil.” dedi. Ereğli Limanı da izleniyor Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde de SARS kontrolü yapılıyor. Kaymakam Mustafa İngenç, yaptığı açıklamada, dünyayı tehdit eden solunum yolu yetmezliği sendromu (SARS) için ilçede bulunan Erdemir Limanı, Ereğli Limanı ve Türkiye Taşkömürü (TTK) Limanı’na gelen yabancı uyruklu gemilerde mürettebatın kontrolden geçirildiğini söyledi

Yayın Tarihi : 30 Nisan 2003 Çarşamba 12:02:38
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 12:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?