3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Sedefçi bir günde iki kez yargılandı

CHP'li Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, aralarında belediyede görevli müdürler ve çalışanlarının da bulunduğu iki ayrı davaya devam edildi. İhalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla açılan ve tutuklu sanığın bulunmadığı iki davada ileri bir tarihe ertelendi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, belediye yetkilileri ve davetiye firması sahibi 2 kişi hakkında, Edirne'nin kurtuluşu resepsiyonuyla ilgili davetiyelerin basımında ''ihaleye fesat karıştırma'' suçundan açılan davanın görülmesine devam edildi. Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Hakim Tayyip Özdurmaz başkanlığında görülen duruşma, sanıklar Belediye Başkanı Sedefçi, Belediye çalışanları N.T, A.D, K.K, K.P, C.K ile davetiye firması sahipleri S.B. ile H.B'nin kimlik tespitinin yapılmasıyla başladı.

Sanık H.B. savunmasında, ''Yeterlilik anlamında 2006 yılından beri Edirne Belediyesi davetiyelerini kendilerinin yaptıklarını'', 2008 yılı davetiyelerini de teklif üzerine yaptıklarını söyledi. Sanık S.B. de teklifi Belediyeye sunmalarının ardından 1 gün sonra tekliflerinin kabul edildiğini belirtti. Sanık Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de her yıl 25 Kasım Edirne'nin kurtuluş günü dolayısıyla davetiye basıldığını, başkanlık sıfatıyla yasal işlemlerin yapılması için kendisine gelen davetiye yazısını ilgili birime havale ettiğini bildirdi. Duruşma, sanıkların dinlenmesinin ardından, dava dosyasıyla ilgili mütalaa hazırlanmasına karar verilerek ertelendi.

Sedefçi, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, her gün önüne yüzlerce yazının geldiğini, kendisinin de bunları ilgili birimlere havale ettiğini belirtti. Başkan Sedefçi, yargıya güvendiğini yineleyerek, ''8-9 davam var. Tüm bu davaların 2010 yılı mayıs ayında beraatla sonuçlanacağını düşünüyor, yargıya her zaman güveniyorum'' dedi.

ARASTA OPERASYONU KARARA KALDI
Sedefçi'nin ikinci davası ise "Arasta" operasyonu davasıydı. ''Arasta'' operasyonu kapsamında, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de aralarında bulunduğu tutuksuz 23 sanığın ''ihaleye fesat karıştırma, kamu görevlisine rüşvet verme, rüşvet alma'' iddialarıyla yargılanmasına devam edildi. Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki 10. duruşmaya, tutuksuz yargılanan 9 sanık katıldı. Trakya Kalkınma Ajansı'nın toplantısına katılacağını mazeret gösteren Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın da aralarında bulunduğu 14 tutuksuz sanık ise duruşmaya katılmadı. Duruşmaya katılan, T.Ö, Ü.Y, A.V.A, R.T, İ.K, C.G, O.A, Ö.K, K.P'nin kimlik tespitinin ardından, mahkeme heyetinin değişikliği nedeniyle eski zabıtlar okundu.

Mahkeme Başkanı Hakim Tayyip Özdurmaz, dosyanın yeniden karar yönünden incelenmesi gerekçesiyle duruşmayı erteledi. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesince 7 Mart 2008'de başlatılan ''Arasta'' operasyonu sonucu, aralarında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de bulunduğu 8 kişi tutuklanmıştı. Operasyon sonrası yapılan ilk duruşmanın ardından, Sedefçi'nin de aralarında bulunduğu tutuklu 8 sanık, nakit teminatla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2009 Çarşamba 18:15:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?