3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Sedefçi yeniden hakim karşısında

Aralarında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de bulunduğu tutuksuz 23 sanığın ''ihaleye fesat karıştırma, kamu görevlisine rüşvet verme, rüşvet alma'' iddialarıyla yargılanmasına devam edildi.

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki, mahkeme başkanı hakim Tayyip Özdurmaz başkanlığındaki duruşmada, aralarında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de bulunduğu tutuksuz yargılanan 20 sanık hazır bulundu. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, Kemal Kurt ve Osman Bozkurt ise duruşmaya katılmadı.

Yoklamanın ardından, önceki duruşmaya mazeret bildirerek gelmeyen sanık N.A. dinlendi. N.A, belediyenin su imtiyaz ihalesine fesat karıştırma amacı olmadığını, tecrübe edinmek amacıyla teklif verdiğini söyledi.

Edirne Belediyesinin su imtiyaz hakkı ihalesi komisyonunda görevli tanıklardan Hüsnü Güler ve Mehmet İncideğer ile belediye başkan yardımcıları Tuncay Şeren ve Ayhan Gür, ihaleyi hazırlarken birçok belediyeden görüş ve belge alınarak incelemelerde bulunulduğunu ve ihaleye çıkılmadan yapılan ön çalışmalarda hiçbir yönlendirme olmadığını belirtti.

Tanıkların dinlenmesinin ardından hazine avukatı Pervin Alper'in Maliye Bakanlığı olarak davaya katılma isteği mahkeme heyetince kabul edildi.

Mahkeme başkanı Özdurmaz, sanık avukatların taleplerini sordu.

Edirne Belediye Başkanı Sedefçi'nin avukatı İbrahim Karakoç, müvekkili Sedefçi'nin nakit teminatla tutuksuz yargılanmasına karar verildiğini hatırlattı.

Karakoç, ''Nakit teminatla salıverme kararının ardından parayı nasıl topladığımızı Edirneli biliyor. Başkan Sedefçi mali sıkıntıda, nakdi teminatı banka teminatına çevrilmesini istiyoruz'' dedi.

Avukat İhsan Yeşilyurt da müvekkili A.F.T'nin hazırlık aşaması sırasında şirketinde bulunan 200 klasörün incelemek üzere alındığını,bu klasörlerin emniyette bulunduğunu belirterek, emniyete yazıyla bildirimde bulunulmasını talep etti.

Mahkeme başkanı Özdurmaz, ''Burada yargılama mı yapacağım yoksa gidip emniyette dosyaları mı toplayacağım'' dedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan M.S, M.A, A.F.T, A.V.A'ın yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına, Hamdi Sedefçi, M.S, M.A, A.F.Ş ve A.V.A'ın 100'er binlik nakdi teminatının banka teminat mektubuna çevrilmesine, AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu'nun sanık M.A. ile ilgili bilgi ve görgüsü yönünde talimatla görüşüne başvurulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesince 7 Mart 2008'de başlatılan ''Arasta'' operasyonu sonucu, aralarında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin de bulunduğu 8 kişi tutuklanmıştı.

Operasyon sonrası yapılan ilk duruşmanın ardından, Sedefçi'nin de aralarında bulunduğu tutuklu 8 sanık, nakit teminatla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Duruşmadan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Sedefçi, Türk adaletine güvendiğini belirterek, ''Kendime güveniyorum, adalete güveniyorum, duruşmada olumsuzluk yok. Ben yanlış yapmadım, bu yüzden rahatım'' dedi

AA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 23:43:02
Güncelleme :12 Kasım 2008 Çarşamba 14:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?