3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Şehidin adı okuduğu okula verildi

Elazığ'ın Bakardi köyünde vatani görevini yaptığı sırada terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırı sonucu şehit olan Cem Havale'nin ismi, Edirne'de doğduğu köyün ilkokuluna verildi. Tayakadın İlköğretim Okulu olarak eğitim veren köy ilkokulu bundan böyle Tayakadın Şehit Cem Havale İlköğretim Okulu adıyla anılacak.

Vatani görevini yaptığı Elazığ Bakardi köyünün Jandarma Karakolu'na 9 Ağustos 2008'de düzenlenen hain saldırı sonucu şehit olan 1987 doğumlu Tayakadınlı Cem Havale'nin ismi, okuduğu ilköğretim okulunda yaşatılacak. Tayakadın köyünde düzenlenen törenle köy ilköğretim okulunun ismi Tayakadın Şehit Cem Havale İlköğretim Okulu oldu. Törende bir konuşma yapan Edirne Vali Mustafa Büyük, vatanı bölmek isteyen dış güçlere millet olarak karşı koymaya devam edeceklerini ifade etti.

Yenilenen Atatürk büstünün açılmasıyla başlayan törende konuşan Vali Mustafa Büyük, "Bugün hüznü bırakıp gururlanma günüdür" dedi. Yüce Türk milleti topraklarının tarih boyunca korunduğunu ifade eden Vali Büyük, "Dış güçlerin bizi bölüp parçalamasına izin vermeyeceğiz. Bütün bir millet olarak düşmana karşı duracağız" diye konuştu. Konuşmanın ardından 2-A sınıfı öğrencisi Çağla Kasap ile 8-A sınıfı öğrencesi Jale Çevik, şehitlik mertebesi hakkında şiirler okudu. Şehidin kız kardeşi Cemile Havale de günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından okulun anasınıfı öğrencileri, muhteşem bir gösteri sundu. Türk bayrakları ve asker tülbentleriyle dans gösterisi sunan minikler, protokolü duygulandırdı. Daha sonra da okulda bulunan şehit köşesinin açılışı yapıldı. Okul bahçesinde yapılan törene Vali Mustafa Büyük'ün yanı sıra Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Timur Kırgız, CHP İl Başkanı Nejat Gencan, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan ile çok sayıda askeri erkan katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 16:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?