3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Şehir magandasına 3 müebbet

Edirne'de okula gitmek için servis bekleyen öğrencilerin üzerine av tüfeğiyle rasgele ateş açarak anne ve iki çocuğunu öldüren, bir öğrenciyi de yaralayan sanık çıkarıldığı ilk mahkemede, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Edirne Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Ahmet Öztürk, ölenlerin yakınları, tanıklar ve avukatlar katıldı. Öztürk, mahkemede ''Çocuklar bana küfretti, cinayeti bu yüzden işledim'' dedi. Olayda 2 çocuğu ve eşi ölen Önder Atan da suçlunun cezalandırılmasını istediğini ifade etti.

Kızı yaralanan Selahattin Döşlü ise ''sanığın asılmasını istediklerini'' belirtti. Karar için duruşmaya ara veren mahkeme aranın ardından sanığa ''Pişmanlık duyuyor musun?'' diyerek, son sözlerini sordu. Sanık Öztürk, bunun üzerine ''Bir diyeceğim yoktur'' dedi.

Özdurmaz, Ahmet Öztürk'e, anne Selvet Atan ile çocukları Burhan Can ve Özden Atan'ı kasten öldürmekten 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet, Mümine Döşlü'yü yaraladığı için de kasten adam öldürmeye teşebbüsten 18 yıl hapis cezası verildiğini açıkladı.

Öztürk, yoğun güvenlik önlemleri altında Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 10:55:44
Güncelleme :21 Ocak 2009 Çarşamba 11:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?