4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Şehit ateşi düştü!

Tunceli’de PKK’lı teröristlerin halı sahada futbol maçı yapan polislere açtığı ateş sonrası şehit olan komiser 30 yaşındaki Cem Kerman ve 1 yıllık eşi aynı yaştaki Dilay Kerman’ın Edirne’deki ailesi acı haber ile yıkıldı.

Tunceli'nin Munzur Mahallesi’nde dün saat 21.40 sıralarında üzeri kapalı halı sahada futbol oynayan polislere, üzerlerinde asker kıyafeti olduğu belirtilen PKK’lı teröristler, uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Çıkan çatışmada Tunceli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği’nde görevli Komiser Cem Kerman ile kendisini izlemeye gelen Zihinsel Engelliler sınıf öğretmeni eşi Dilay Kerman şehit oldu.

Cem Kerman’ın Edirne'de yaşayan babası Ercan ve annesi Gülsen Kerman, oğullarının şehit olduğunu televizyondaki son dakika haberlerinden öğrendi. Kısa süre sonra ise eve sağlık ekipleri ile birlikte gelen Emniyet Müdür yardımcıları ve çok sayıda polis memuru ise haberi doğruladı. Sağlık görevlileri acılı anne ve babayı ilaçla sakinleştirirken Kerman ailesinin yakınları ve komşuları eve akın etti.

19 EYLÜL EVLİLİK YILDÖNÜMLERİ

1 yıl önce Adapazarı’ndan Tunceli’ye tayin olan komiser Cem Kerman, 19 Eylül günü hayatını öğretmen Dilay Kerman ile birleştirdi. Tunceli’ye giderek görevlerine başlayan ve 15 gün sonra evlilik yıldönümlerini kutlamayı planlayan çifti ölüm ayırdı.

"TERÖRÜ BİTİRMEYENLER UTANSIN"

Züccaciyecilik yapan baba Ercan Kerman, "Söyleyecek pek fazla bir şey yok. Bu terörü bitirmeyenler utansın. Gerçi onlarda da utanma duygusu yok gibi, vicdanlarını karartmışlar. Sayı hesabı, parmak hesabı, kelle hesabı yapılır hale geldi. Acımız çok büyük. 19 Eylül’de evliliklerinin 1’nci yıl dönümü olacaktı. Biz de eşim ile evlilik yıl dönümlerine hediye hazırlıyorduk, onları gönderecektik."dedi.

HABER KANALINDAN ÖĞRENDİLER

Baba Kerman sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu akşam televizyonda alt yazıyı gördükten sonra ne geline ne de oğluma ulaşabildik. Telefon çalıyor açan yok. Sonra merak etmeye başladık. Ardından da haber geldi. Metanetli olmak gerekiyor ama niye bu zor sorular bize soruluyor diye de düşünüyorum. Oğlum akademiyi bitirdi. Sakarya’da göreve başladı. 5 yıl sonra tayin istediler. Gelinimiz KPSS ile öğretmen oldu. Onun tayini çıksın diye. Ankara veya İstanbul yazsalar çıkmazdı. Onun için Tunceli yazdılar."

Dilay Kerman’ın ailesinin Ankara’da yaşadığı belirtildi. Cenazenin Salı günü öğlen namazının ardından Edirne’de toprağa verileceği öğrenildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2011 Pazartesi 10:56:10
Güncelleme :5 Eylül 2011 Pazartesi 10:57:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?