1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Sel mağduruna 300 YTL

Edirne’de, Şubat ve Mart aylarında Meriç, Tunca ve Arda nehirlerinin taşması sonucu ev ve ahırları zarar gören 22 aileye, 300’er YTL olmak üzere toplam 6 bin 600 YTL (6 milyar 600 milyon lira) yardım yapıldı.

Vali Nusret Miroğlu, Edirne Valiliği’nde taşkınlarda zarar gören vatandaşları kabul etti. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet Fonu’ndan ’’acil yardım ödeneği’’ olarak 250 bin YTL (250 milyar lira) gönderildiğini belirten Miroğlu, ’’Bu paranın 6 bin 600 YTL’sini taşkınlarda binaları zarar gören vatandaşlara dağıtıyoruz’’ dedi. Edirne’de, 2 ayda 4 kez su taşkını yaşandığını hatırlatan Miroğlu, taşkınlarda, çiftçilerin ve nehir kenarlarında binaları bulunanların zarar gördüğünü, hayvanların telef olduğunu söyledi. Miroğlu, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasını temenni ettiklerini belirterek,’’Taşkınlardaki tek tesellimiz, can kaybının olmaması’’ diye konuştu.

Taşkınların önlenmesi için Bulgar yetkililerle görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Vali Miroğlu, ’’Geçen hafta Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Bulgaristan’da bakanlarla bir araya gelerek, Tunca Nehri’nin üzerine Suakacağı Barajı’nın yapılmasını görüştüler. İnşallah bu taşkınların önüne geçeceğiz. Bayındırlık ve İskan Bakanlığımız taşkınların yol açtığı zararın karşılanması için valiliğimize 250 bin YTL’lik yardım gönderdi. Bu yardımın 6 bin 600 YTL’sini nakit olarak dağıttık. Geri kalan para, yolların ve köprülerin onarımında kullanılacak’’ şeklinde konuştu.

Miroğlu, taşkınlardan zarar gördükleri belirlenen Çavuşbey mahallesinden 7, Karaağaç mahallesinden 2, Sıkça Murat mahallesinden 1, Bosna köyünden 9 ve Hıdırağa köyünden 3 aileye, 300’er YTL’lik yardım çeklerini verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 17:38:15
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 13:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?