8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Sel zedelerin yaraları sarılıyor

Edirne'yi etkisi altına alan yağışın ardından çok sayıda ev ve işyeri sular altında kalırken, selzedelerin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Tüm eşyaları sel sularından zarar gören 1 yıllık evli çift, kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor. 

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde meydana gelen ve 75 ev ve işyerinin zarar gördüğü selin yaraları sarılmaya başladı. Selden zarar gören vatandaşlara Kızılay ve Uzunköprü Belediyesi yemek ve giyecek yardımı yapıldı. Bölgede salgın hastalıklara karşı sağlık taraması yapılıyor. Yaşanan sel felaketinde en çok zarar gören Büyükşehsuvarbey Mahallesi'nde oturan 1 yıllık evli Tuba Çomar, selde bütün eşyalarını kaybettiğini ifade etti. Çomar, "Yeni evlendim evleneli 1 yıl oldu. Bütün eşyalarım mahvoldu, hepsi selde gitti. Eşim şu anda asker ona üzülmesin diye haber vermedik" dedi. 

Sel felaketinden zarar gören Zeki Çomar ise "Tüm eşyalarımızı kaybettik. Geçen yıl düğün yaptık, yeni gelinimin tüm çeyizi ve yatak odası gitti. Evdeki kömürümüz ve saklı paramız vardı hepsi selde gitti. Şu anda evlerimiz bomboş, komşular yardım ediyor, yiyecek ve giyecek verdiler, kömür verdiler, hepimiz bir odada yattık. Oğlum şu an askerde. Şu bahçede gördüğünüz gelinimin yatak odası ve çeyizi. Yemek ihtiyacını da komşular karşılıyor. Ben hamallık yaparak geçimimi sağlıyorum, şu anda işe de gidemiyorum, evi bu halde bırakıp nasıl gideyim, çok zor durumdayım" diye konuştu. 

Sel felaketinde canlarını zor kurtaran vatandaşlar ise evlerine dolan çamurları temizlemeye devam ediyor. 

Uzunköprü Belediyesi oluşturduğu 5 ekiple hasar tespit çalışmalarına devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 16:29:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?