4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Selimiye binlerce kişiyi ağırladı

SELİMİYE CAMİİ KADİR GECESİNDE YÜZLERCE KİŞİYİ AĞIRLADI

Edirne'nin sembolü Selimiye Camii, Kadir gecesinde Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen binlerce soydaşın akınına uğradı. 50 otobüs ve özel araçları ile Edirne'ye gelen yaklaşık 5 bin kişi, iftarlarını Selimiye Camii'nin bahçesinde açtı.

Bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilen Kadir gecesinde Selimiye Camii yurt içinden ve yurt dışından gelen Müslümanların akınına uğradı. Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen binlerce soydaş oruçlarını cami içinde ve bahçesinde açtı. Yunanistan'dan gelen soydaşlar, "Biz Yunanistan İskeçe'den geldik, Kadir gecesi tüm İslam alemine kutlu olsun. Allah seneye de kısmet etsin, çok güzel. İftarımızı burada açıyoruz, her sene gelmeyi düşünüyoruz" dediler.

Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, Selimiye Camii'nin yurt içi ve yurt dışından gelenlerin akınına uğradığını belirterek, "Bu akşam iki istisna geceyi birlikte yaşıyoruz. Birincisi bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini yaşıyoruz, diğeri de ilimizdeki dünyaca meşhur olan Selimiye Camii yurt içi ve yurt dışından gelen Müslümanların akınına uğradı. Camimiz ikinde namazından itibaren dolmuş durumda, dış kısmı ise akşam saatlerinden itibaren doldu. Bazı din kardeşlerimiz cami içerisinde oruçlarını açıyorlar, cami içinde yemek yemek uygun değil ama ibadet etmek için Yunanistan'dan ve Bulgaristan'dan gelmişler, onlara dışarı çıkın demek bizim için zor, Allah kabul etsin" dedi.

Selimiye Camii'ne gelenler teravih namazını da kıldıktan sonra Edirne'den ayrıldılar.

SELİMİYE CAMİİ KADİR GECESİNDE YÜZLERCE KİŞİYİ AĞIRLADI
SELİMİYE CAMİİ KADİR GECESİNDE YÜZLERCE KİŞİYİ AĞIRLADI
SELİMİYE CAMİİ KADİR GECESİNDE YÜZLERCE KİŞİYİ AĞIRLADI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2010 Pazar 23:39:00
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 10:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?