3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Selimiye için profesyonel destek

Edirne Belediyesi, UNESCO tarafından Kültür Mirasları Listesi'ne alınmaya aday olan Selimiye Cami için profesyonel destek alacak. Selimiye Cami'ni listeye aldırmak için Alan Yönetimi kuran Edirne Belediyesi, cami için oluşturulacak dosyayı Şubat 2009'e kadar UNESCO'ya iletmeyi hedefliyor. Tarihi Kentler Birliği de alan yönetim planı çerçevesinde Edirne Belediyesi'ne 20 bin YTL'lik bağışta bulundu. 

Selimiye Cami'nin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) tarafından Kültür Mirasları Listesi'ne alınması için, Türkiye'de Alan Yönetimi kuran ilk belediye olan Edirne Belediyesi çalışmalarını hızlandırıyor. UNESCO'ya sunulacak olan dosyanın hazırlanmasında profesyonel destek almaya hazırlanan Edirne Belediyesi, Şubat 2009'e kadar dosyayı hazırlayıp UNESCO'ya iletmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda Tarihi Kentler Birliği'nden de 20 bin YTL destek alacak olan Edirne Belediyesi, dosya oluşturmak için bir uzman ile çalışacak. 

Edirne Belediyesi'nin Haziran ayı Olağan Belediye Meclis toplantısına taşınan konuda Edirne Belediyesi'nin profesyonel destek alması kararlaştırıldı. Mecliste oylamaya sunulan madde, oybirliği ile kabul edildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken, Selimiye Camisi için hazırlanacak dosyada profesyonel destek almaya ihtiyaçları olduğunu söyledi. Çalışmaları belli bir noktaya getirebildiklerini söyleyen Döleneken, "UNESCO'nun dosya hazırlama formatını, içine konacak belgelerin teknik taraflarını ve UNESCO koruma kriterlerini bilen uzman birinden destek alacağız. En azından dosya oluşturulana kadar bu desteği almamız şart" dedi. 

Döleneken'in konuşmasından sonra oylamaya sunulan madde, oybirliği ile kabul edilerek meclisten geçti.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 18:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?