8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Selimiye'de 'şifalı su' izdihamı

Edirne'nin en önemli ibadethanelerinden biri olan Selimiye Camii'nin içinden akan şebeke suyunu vatandaşlar, tüm uyarılara rağmen şifalı diye içiyor ve şişelere doldurup evine götürüyor.


Ramazan ayının son günlerinde Edirne'nin sembolü haline gelen, Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii, adeta ziyaretçi akınına uğruyor. 2 günde 10 bin kişinin ziyaret ettiği camide görevlilerin tüm uyarılarına rağmen batıl inançlar da sürüyor.

Ziyaretçiler, caminin içinde akan şebeke suyunu zemzem suyu yada şifalı su diye şişelere dolduruyor. Bazı ziyaretçilerin ise ters laleye elini yüzünü sürüp dilekte bulunmaları ilginç görüntüler oluşturuyor.


Selimiye Cami Müezzini Erdal Albayrak, defalarca anlatılmasına rağmen ziyaretçilerin caminin içinde akan şebeke suyunu zem zem diye aldıklarını ve şifa niyetine içtiklerini belirtti. Albayrak "Maalesef özellikle kadın ziyaretçilerimiz ne duyuyorlarsa aynen yapıyorlar.

Burada akan suyun evlerimizde akan şebeke suyundan hiç bir farkı yok, çünkü bu da şebeke suyu. Bazı ziyaretçiler şifa bulmak niyetine bu sudan içiyor, ziyaretçilerin yoğun oldukları zamanda hiç de hoş ve hijyen olmayan durumlar ortaya
çıkıyor" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 05:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?