3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Sıcak öğrencileri bayılttı

EDİRNE’de İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında Yüksel Yeşil İlköğretim Okulu’na düzenlenen açılış töreni güneşin altında saatlerce beklemek zorunda kalan öğrencileri sıkıntıya soktu. Hava sıcaklığının 35 dereceyi bulması üzerine, bazı öğrenciler güneş çarpması sonucu baygınlık geçirdi.


Edirne’de yeni eğitim ve öğretim yılı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı. Edirne Vali Yardımcısı Aydın Akkor, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı törende anıta çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından törenin devamı için Yüksel Yeşil İlköğretim Okulu’na geçildi. Buradaki törene Edirne Valisi Mustafa Büyük, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.


Yaklaşık 2 saat süren açılış töreninde protokol üyeleri konuşmalarını fazla uzun tutunca 35 derece sıcakta ayakta beklemek zorunda kalan öğrenciler sıkıntılı anlar yaşadı. Sıcaktan bunalan ve gözyaşı döken öğrencilere öğretmenleri ve aileleri mendil dağıttı ve öğrenciler bu mendili güneşten korunmak için başlarının üzerine örttü. Bazı aileler ise çocuklarının yüzünü ve başını pet şişelerdeki suyla yıkadı. Güneşten etkilenen bazı öğrenciler ise baygınlık geçidi. Tören alınında bulunan sağlık görevlileri tarafından ilk müdehalelri yapılan öğrenciler daha sonra sınıfta dinlendirildi.


Törenin sona ermesinin ardınadan öğrenciler sınıflarına geçti ve Edirne Valisi Mustafa Büyük sınıfları dolaşarak öğrencilere başarılar diledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 13:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?