3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Sıcaklar mültecileri bayılttı

Yunanistan üzerinden Avrupa'nın çeşitli ülkelerine gitmek isterken sınırda yakalanan ve Edirne Emniyet Müdürlüğü Tunca Barınmaevi'nde tutulan bazı mülteciler, sıcak hava nedeniyle baygınlık geçirdi. Son bir hafta içinde 7 mültecinin bayılarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi. 

Tunca Barınaevi'nde sınırdışı edilmeyi bekleyen yaklaşık 350 mülteci, sıcak hava nedeniyle zor günler geçiriyor. Aynı koğuşlarda 100-150 kişilik gruplar halinde kalan mültecilerde sıcaklarla birlikte uyuz hastalığıda görülmeye başladı. Koğuşlardaki havasızlık ve havalarında ısınması nedeniyle bayılan mülteciler ambulansla Edirne Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Koğuşlardaki havasızlık ve sıcaklar nedeniyle bayılan mülteciler tedavilerinin ardından tekrar barınmaevine gönderildi. Son bir hafta içinde 7 mültecinin bayılarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi. 

Tunca Barınmaevine ısınmak için kalrifer sistemi döşeten Edirne Emniyet Müdürlüğü şimdi de sıcaklar için çözüm arıyor. Emniyet müdürlüğü sınırdışı edilmek üzere tutulan mültecilerin barınma, yemek, sağlık ve sınıdşı işlemleri için 2007 yılında 1 milyon 200 bin YTL harcama yapmıştı.

.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2008 Pazar 10:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?