8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Sincapların cevizine dokunmayın

Edirne Valiliği, sincapların besin kaynağı cevizleri toplayanları uyarmak amacıyla İzzet Arseven Kent Ormanı'na 10 adet tabela astı.


Edirne Vali Yardımcısı Abdülkadir Yazıcı, Kent Ormanı'nda yaptığı basın açıklamasında, toplanan cevizler yüzünden sincapların aç kaldığını belirtti. Yazıcı, ''Kent Ormanı'nda 100 civarında sincap tespit ettik. Bunların da besin kaynaklarının başında bu ormanda bol miktarda bulunan cevizler geliyor. Biz bu ormanı halkımızın hizmetine hazırlarken istedik ki, sincapların besin kaynakları cevizler artık izinsiz olarak toplanmasın. Sincaplar, depo yaptıkları cevizleri yiyerek kışı geçiriyorlar. Onların bu
doğal besin kaynakları yok olmasın diye tabelalı önlem almaya çalıştık'' dedi.


Amaçlarının vatandaşlara hayvan sevgisini de kazandırmak olduğunu ifade eden Yazıcı, ''Buraya gelen aileler, çoluk çocuk bir sincabın hayat mücadelesini burada görsün, kuyruğuyla hayata nasıl tutunduğunu, kışlık erzağını nasıl topladığını görsün. İşte biz bunu yaşatmak için bu uyarıları yapıyoruz. Yıllarca bu ağaçların cevizlerini izinsiz topladılar. Şimdi bu sevimli dostlarımıza biz borçluyuz. O halde ormanı gezmeye gelen her aile, ormanın sahiplerine misafirliğe gelirken 100 gram fındık içi getirerek mahsuplaşacak'' dedi.


Valilik tarafından hazırlatılarak dikilen tabelalarda, ''Burası benim dünyam'', ''Beni cevizsiz bırakmayın'', ''Ceviz benim tek besin kaynağım'', ''Cevizsiz yaşayamam'', ''Cevizlerimi toplamayın'' ifadeleri yer alıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2007 Pazartesi 20:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?