2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Sınır Kapılarına termal kamera

Edirne'deki Kapıkule ve İpsala Sınır Kapılarına domuz gribine karşı vücut ısısına duyarlı termal kamera sistemi kuruldu. Biri TIR girişine diğeri ise yolcu girişine kurulan termal kameralar sayesinde ülkeye giriş yapanlar tek tek kontrol edilmeye başladı.

Domuz gribinin ortaya çıkmasının ardından Sağlık Bakanlığı tarafından alınan vücut ısısına duyarlı termal kameralar sınır kapılarına kurulmaya başladı. Edirne'de bulunan Kapıkule Sınır Kapısı'na 2, İpsala Sınır Kapısı'na ise 1 adet termal kamera kuruldu. Bugün faaliyete geçen termal kameraların nasıl çalıştığını görmek isteyen Edirne Valisi Mustafa Büyük, İl Sağlık Müdürü Hatice Gül ile birlikte Kapıkule Sınır Kapısı'na gelerek incelemelerde bulundu. İlk olarak Bulgaristan Kaptan Andreova Sınır Kapısı'ndan ülkeye giriş yapan TIR'ların kontrollerinin yapıldığı gümrük peronuna gelen Vali Büyük, perona sabit olarak kurulan kameranın nasıl çalıştığını yerinde inceledi.

Daha sonra Vali Büyük, küçük araçların ülkeye giriş yaptığı perona geçti ve burada ülkeye giriş yapan bir aracın başına giderek sürücüsüne, "Domuz gribi önlemleri kapsamında termal kamera ile vücut ısınız kontrol edilecek. Görevli memurumuz seyyar kamera ile kamerayı size yöneltecek ve vücut ısınız kontrol edilecek" dedi.
Görevli bir memur ise elinde taşıdığı küçük seyyar termal kamera ile ülkeye giriş yapan aracın içindeki yolcuların vücut ısılarını kontrol etti. Daha sonra Vali Büyük, eline aldığı termal kamera ile gazeteciler ile Vali yardımcısı Ali Deniz Sürmen, Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Kaptan Kılıç, Sağlık Müdürü Hatice Gül ve gümrük personelinin tek tek vücut ısısını kontrol etti. Yapılan kontrollerde hiç kimsenin vücut ısısı normalin üstünde çıkmadı.

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan termal kameralardan Edirne'ye 3 adet geldiğini belirten Vali Mustafa Büyük, "Kapıkule'ye 2, İpsala'ya ise 1 adet termal kamerayı kurduk. Burada görevli ekipler 24 saat süreyle gelen yolcuların vücut ısılarını kontrol edecek. Vücut ısısı normalin üstünde olanlar ise hemen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından karantina bölümü olan Edirne Devlet Hastanesi'ne kaldırılacak" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 15:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?