4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Sınır köyünde şarbon karantinası

SINIR KÖYÜNDE ŞARBON KARANTİNASI

Bulgaristan ve Yunanistan sınırında bulunan Edirne merkeze bağlı Yenikadın köyünde 4 büyükbaş hayvanın şarbon hastalığı nedeniyle ölmesinin ardından köy karantinaya alındı. Köyün çeşmeleri ve ortak kullanım alanları ilaçlanırken, karantinanın 30 gün süreceği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Yenikadın köyünde 4 büyükbaş ve 1 küçükbaş hayvanın telef olması üzerine köylüler durumu Tarım İl Müdürlüğü'ne bildirdi. Ekiplerin köyde ve telef olan hayvanlarda yaptığı incelemede şarbon hastalığından şüphelenildi ve hayvanlardan alınan örnekler incelemek üzere İstanbul'daki laboratuara gönderildi. Bunun üzerine kesin sonuçlar gelinceye kadar köy 30 gün süreyle karantinaya alındı ve köyde ilaçlama çalışması yapıldı.

Kapıkule Yolu üzerinde bulunan ve Yunanistan'a 2 kilometre, Bulgaristan'a 5 kilometre uzaklıktaki Yenikadın köyü, hastalık nedeniyle karantinaya alındı. Yaklaşık 30 gün sürecek karantina nedeniyle hayvanlar ahırlarda bekletiliyor.

Hastalığın görülmesinin ardından hayvanların su içtikleri çeşmeler ve köyün birçok noktası ilaçlandı. Köyde ilaçlama yapan köylüler hayvanların ölmesi üzerine inceleme başlatıldığını ve şarbon hastalığı olduğu içinde ilaçlama yaptıklarını söyledi. Köylüler daha önce köylerinde hastalık yaşanmadığını ve ithal hayvanların gelmesinin ardından hastalıkların yaşandığını öne sürdü.

İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri ise şarbonun başka hayvanlara ve insanlara bulaşmaması için önlem aldı. Hayvanlara aşı yapan yetkililer köyün çeşmelerini ve ortak kullanım alanlarını da ilaçlattı.

SINIR KÖYÜNDE ŞARBON KARANTİNASI
SINIR KÖYÜNDE ŞARBON KARANTİNASI
SINIR KÖYÜNDE ŞARBON KARANTİNASI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2011 Pazartesi 13:08:02
Güncelleme :13 Haziran 2011 Pazartesi 14:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?