9
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Sınırda 165 kaçak yakalandı

Edirne'de kaçak olarak yurt dışına gitmeye çalışan yabancı uyruklu 155 kişi ve bu kişilere kılavuzluk yapan 10 Türk yakalandı.

Jandarma ve sınır devriye ekiplerince merkeze bağlı Karakasım köyü ile Uzunköprü, İpsala ve Meriç ilçelerinde yapılan kontrollerde, kaçak olarak yurt dışına gitmeye çalışan Filistin, Moldova, Somali ve Irak uyruklu 155 kişi ve bunlara kılavuzluk yapan 10 Türk gözaltına alındı.

Yabancı uyruklular, sınır dışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şubesi'ne gönderilirken, 10 Türk ile ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Öte yandan, yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçen ve Yunan polisi tarafından yakalanan 3 Türk, İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye iade edildi.

Bu arada, başkasına ait pasaportlarla İpsala ve Kapıkule Sınır Kapıları'ndan yurt dışına çıkış yapmak isteyen 15 Türk de gözaltına alındı.

Yetkililer, Yunanistan'dan iade edilen 3 Türk ile başkalarına ait pasaportlarla yurt dışına gitmek isteyen 15 Türk'ün çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldığını bildirdiler.

a.a.
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2007 Cuma 16:31:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?